Servicii secrete

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 11:00

În Centrul Național de Informații (CNI), condus de generalul Audomaro Martínez, a inceput, potrivit presei locale, ceea ce se poate numi „un proces de schimbare, de reforme, din ceea ce a fost înainte de Cisen (Centrul pentru Cercetare și Securitate Națională) - caracterizat în guvernele anterioare pentru îndeplinirea sarcinilor de spionaj împotriva celor care s-au opus respectivelor administrații ”, a declarat președintele Andrés Manuel López Obrador în această dimineață.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 11:53
Reclamanții sunt maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu,

Serviciul militar din DNA trebuie să reia ancheta într-o cauză dintr-un celebru dosar clasat în decembrie 2019 care-i viza, printre alții, pe George Maior și Florian Coldea. Dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu.

Curtea de Apel București a admis, luni, o plângere formulată împotriva clasării date de DNA, în anul 2019, în dosarul ce îi vizează pe George Maior și Florian Coldea, foști șefi ai SRI.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 14:35

În ultimii ani, s-a scris cu vârf și îndesat despre implicarea vârtoasă a SRI, sub conducerea tandemului George Maior-Florian Coldea, în justiție, care a fost transformată în „câmp tactic” după încheierea protocolului secret cu Parchetul General și Înalta Curte în august 2009. Principalul serviciu secret din România s-a implicat însă la fel de vârtos și în politică, îndeosebi după câștigarea celui de-al doilea mandat prezidențial de către Traian Băsescu în decembrie 2009, la care și-au adus contribuția și șefii SRI.

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 11:37

Șeful biroului londonez al companiei aeriene ruse, Aeroflot, a fost arestat sub suspiciunea de înaltă trădare după ce, potrivit mediei locale, ar fi predat secrete de stat serviciilor britanice. Dmitry Fedotkin, în vârstă de 39 de ani, care a condus operațiunile Aeroflot în Marea Britanie în ultimii cinci ani, a fost arestat miercuri la Moscova, a informat presa de stat.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 00:00
Dosarele recent dezgropate arată că autorul și soția sa erau sub supraveghere sovietică în timp ce luptau în război civil

George Orwell, a cărui carte Omagiu Cataluniei a devenit o poveste celebrată a luptelor din războiul civil, și soția sa Eileen au fost spionate la Barcelona în momentul unui conflict intern vicios pe partea republicană a războiului în mai 1937.

Rapoartele despre acțiunile cuplului, depuse într-o arhivă de la Moscova după război, au fost dezgropate de autorul Giles Tremlett în timpul cercetării unei cărți, The International Brigades: Fascism, Freedom and the Spanish Civil War , publicată de Bloomsbury la 15 octombrie.

„Ziarele sunt dovezi documentare că nu numai Orwell, ci și soția sa Eileen, erau urmărite cu atenție. Ele adaugă combustibil tezei pe care Orwell a dezvoltat-o ​​în Homage to Catalonia și, mai târziu, în Animal Farm și Nineteen Eighty-Four , că Stalin intenționa să transforme comunismul dintr-un ideal social și politic într-o tiranie condusă de un singur om ”, a spus Tremlett Observer .

Orwell - al cărui nume real era Eric Blair - se număra printre 35.000 de idealiști din 80 de țări care au călătorit în Spania pentru a lupta împotriva unei revolte împotriva guvernului democratic al țării în iulie 1936 condusă de viitorul dictator general Francisco Franco.

Autorul intenționase inițial să se înscrie la Brigăzile Internaționale dominate de comuniști, dar a fost respins după o întâlnire frământată cu Harry Pollitt, șeful Partidului Comunist din Marea Britanie. În schimb, Orwell s-a orientat către partidul independent muncitor care a sprijinit anti-stalinistul, pro-Troțky Poum (partidul muncitorilor uniti marxisti).

În mai 1937, conflictul intern dintre forțele republicane a văzut membrii lui Poum luptând cu trupele guvernamentale la Barcelona. Ciocnirile au fost declanșate de Poum și de insistențele anarhiste că desfășurarea unei revoluții cu sânge complet în partea republicană a fost la fel de importantă ca înfrângerea lui Franco - cu care guvernul nu era de acord.

În Omagiu Cataluniei , Orwell a descris o „atmosferă oribilă” la Barcelona, ​​produs de „frică, suspiciune, ură, ziare cenzurate, închisori înghesuite, cozi enorme de mâncare și bande de bărbați înarmați”.

Rapoartele despre membrii Poum au fost întocmite de către ramura Brigăzilor Internaționale a serviciului de informații militare, care a fost condusă de membrii Internației Comuniste din Moscova, Comintern. Acestea arată nivelul de paranoia dintre un nucleu dur al stalinienilor atât în ​​armata republicană, cât și în brigăzile internaționale.

O diagramă elaborată din arhivă arată „grupul englez” Orwell al POUM încorporat într-o rețea de grupuri presupuse suspectate și persoane cu contacte în brigăzile internaționale, inclusiv troțkiți, anarhiști, informații franceze și spioni care lucrează atât pentru Mussolini, cât și pentru Gestapo.

Eileen vine pentru o atenție specială, deoarece, în timp ce Orwell se afla în luptă pe frontul din Aragon, ea a rămas la Barcelona lucrând pentru partidul independent independentist POUM Un raport, scris în limba germană, pare să confirme că Eileen avea o aventură cu comandantul militar al lui Orwell, belgianul Georges Kopp. „Sunt într-o relație intimă”, a spus ea. „De aceea i-a trimis mâncare, cărți, ziare etc. la el în închisoare”.

Simpatiile Poum ale unui alt britanic, David Crook, erau de asemenea sub supraveghere. Dar, necunoscut informațiilor militare comuniste, Crook spiona, de fapt, pe Poum în numele ministerului de interne al Uniunii Sovietice. Terenurile sale de vânătoare includeau birourile partidului independent muncitoresc de la Hotelul Falcón din Barcelona și Hotelul Continental, unde locuiau Eileen și alții.

Biroul ILP a fost o țintă simplă, deoarece contingentul britanic a adoptat prânzurile lungi și serile spaniolilor, neîntorcându-se decât după ora 17:00. Crook a furat dosare în timpul acestor pauze lungi de prânz, luându-le pentru a fi copiate și înlocuite înainte ca britanicii să se întoarcă din siesta lor.

Duminică, 11 Octombrie, 2020 - 11:31

Cazul Laurențiu Baranga este cu adevărat senzațional. Dar, dintr-o anumită perspectivă, și exemplar. Pentru că el reprezintă modelul de succes al oricărui membru al statului subteran. Începând cu Florian Coldea și terminând cu persoane încă anonime. Voi analiza acest caz dintr-o perspectivă nouă. Care încă nu a reținut atenția analiștilor.

Duminică, 11 Octombrie, 2020 - 00:00

6 miliarde de dolari în contracte de vaccin Covid-19 atribuite de Operațiunea Warp Speed ​​au fost repartizate de un antreprenor guvernamental secret, cu legături profunde cu CIA și DHS, scăpând de controlul de reglementare și dincolo de acoperirea cererilor FOIA.

de Whitney Webb
Ultimul vagabond american

Extrase:

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 11:51

După dezvăluirea a sute de nume ale unor cadre active din cadrul structurii de infirmații interne dar și din rândul celor care desfășoară misiuni externe de lungă durată, sunt difuzate și datele personale ale fostului Președinte argentinian, Macri.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 11:17

FBI-ul semnalează pentru media locală  că Angwang comunica „frecvent” in mod "protejat"  cu un membru al consulatului chinez din oraș, încă din iunie 2018.

Baimadajie Angwang, ofițer de poliție din New York, a fost arestat luni pentru că, potrivit rechizitoriului,  ar fi efectuat activități de spionaj pentru China.

Potrivit plângerii penale, Angwang a acționat „îndrumat și controlat” de oficialii pe care guvernul chinez îi are în consulatul sau de la New York pentru a raporta activitățile unor etnici tibetani.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 11:46
Esența Binomului: Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru

Laura Codruţa Kovesi a acordat un interviu pentru BBC. Jurnalistul britanic a abordat şi teme sensibile, cum ar fi colaborarea cu serviciile secrete şi activitatea EPPO pe parcursul ultimului an.

 

Dialog cu jurnalistul britanic a vizat și tema colaborării cu SRI. Fosta şefă a DNA susţine în continuare, în ciuda deciziilor CCR, că totul a fost legal.

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 13:04
Intr-un dosar al lui Negulescu, de la „unitatea de elită” a prietenei Codruța

Iată un  motiv pentru care „trebuia” desființată Secția Specială! Pentru ca personaje de „calibrul” lui Coldea să nu poată fi agățați nici măcar ca martori )pentru înceout).Fostul adjunct al șefului SRI, Florian Coldea, a ajuns marți la sediul SIIJ pentru a fi audiat de procuror

"Haideţi să păstrăm un pic de distanţă!", le-a spus Coldea jurnaliştilor, care s-au bulucit în jurul său, doar-doar acesta va emite vreo declarație memorabilă.

Sâmbătă, 5 Septembrie, 2020 - 00:00

Dialogul dintre Snowden şi interlocutorul său, Shane Smith, fondatorul revistei VICE. 

„Uitaţi de politică, avem o criză naţională! Suntem în război. Nu mai există politică!”

– Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Shane Smith: De ce pare că suntem atât de slab pregătiţi în faţa acestei pandemii? Ne comportăm ca şi cum nu am mai văzut niciodată un astfel de virus şi a apărut aşa din neant. Însă am avut în trecut SARS, MERS, ne-am mai confruntat în trecut cu astfel de probleme. Ba chiar ştiam că vom mai avea astfel de probleme în viitor şi cu toate astea nu ne-am pregătit deloc. Sau cel puţin pare că am fost luaţi complet prin surprindere că asta se întâmplă acum şi are un efect atât de profund. Dacă vorbeşti cu orice epidemiolog sau virusolog ţi-ar spune că ştiau demult că asta se va întâmpla!

Edward Snowden: Nu este nimic mai previzibil decât o criză de sănătate publică sau o pandemie, în condiţiile în care trăim în oraşe supraaglomerate cu poluare ridicată. E adevărat, orice academician sau cercetător care s-a uitat în această direcţie ştia ce va urma. De fapt, chiar şi serviciile de informaţii ştiau şi se pregăteau pentru pandemii. Eu însumi am citit rapoarte cu privire la acest lucru. Şi totuşi, când am avut cea mai mare nevoie de el, sistemul ne-a dezamăgit profund. Ceea ce consider grotesc la această situaţie este că oamenii cărora li se cere cele mai mari sacrificii sunt oamenii care au cel mai puţin de oferit!

Ni se spune mereu că suntem cea mai bogată ţară din lume. Dar când oamenii încep să rămână fără locuri de muncă, când nu se mai pot plăti chirii pentru că oamenii nu au de muncă, ne întrebăm… unde sunt resursele noastre? Când spitalele noastre spun că au nevoie de ventilatoare, unde este toată această măreaţă tehnologie care se foloseşte pentru a supraveghea întreaga populaţie până la cel mai mic detaliu? De ce nu ajută să creeze lucrurile care chiar salvează vieţi?

Telefonul mobil devine un lanţ legat de picior

Shane Smith: În Coreea de Sud, care s-a descurcat foarte bine măcar la aplatizarea curbei, Guvernul trimitea mesaje text pe telefon cetăţenilor care au intrat în contact cu persoane infectate de COVID-19, ceea ce înseamnă că ei ştiau cine are COVID-19 şi cu cine au intrat aceştia în contact. Ba chiar Guvernul le ştie şi numărul la care să le trimită mesajele. Guvernul ştie cum să îi contacteze.

Taiwan creează un aşa-zis „gard mobil electronic” prin care, dacă ştiu că eşti infectat, vor pune un gard electronic în jurul tău şi dacă părăseşti perimetrul vei intra în bucluc. Practic este ca şi cum telefonul tău mobil devine ca un lanţ legat de picior. Ne uităm la ce a făcut China. Au sudat uşile oamenilor cu ei în interior pentru a nu ieşi din blocuri. Noi am spus că din punct de vedere cultural nu putem să facem la fel şi totuşi cifrele de infectaţi au sărit în sus. Aşadar, sunt regimurile autocrate mai eficiente în aceste situaţii decât cele democratice?

Edward Snowden: Nu cred că este aşa. Există discuţii cum că în China se pot face lucruri pe care America nu le poate face. Asta nu înseamnă că ceea ce fac aceste ţări autocrate au cu adevărat o eficienţă mai mare. Sunt doar două lucruri pe care le ştim că sunt reale. Unul este că nimeni nu cunoaşte numărul exact de persoane infectate. Ceea ce putem şti în cel mai bun caz sunt persoanele depistate pozitiv în urma testelor efectuate. Când te uiţi mai atent la aceste structuri politice pe care eu le-aş numi autoritare ajungi să vezi că în loc să fie ghidată politica de ştiinţă şi de fapte, se întâmplă invers şi informaţiile care sunt făcute publice sunt influenţate politic.

Câtă încredere putem avea în cifrele oficiale

Asta nu este ceva nou. La fel s-a întâmplat şi cu gripa spaniolă din 1918, care nici măcar n-a pornit din Spania ci a fost cauzată de condiţiile în care au luptat soldaţii în timpul Primului Război Mondial. Atunci rapoartele au fost influenţate de forţele militare pentru a nu pune beţe în roate eforturilor militare, însă acum suntem ceva mai avansaţi decât atunci. Dar asta nu înseamnă că oamenii de la putere care observă că există un avantaj pentru ei din a ascunde, manipula sau nega cifrele nu vor alege să mintă. S-a întâmplat în trecut şi cu certitudine se poate întâmpla şi acum.

Vineri, 28 August, 2020 - 11:46
Conducătorii doctoranzilor plagiatori se spală pe mâini

Premieră absolută în învățământul superior din România: 14 doctori ai Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), sunt primele persoane care își păstrează diploma de doctor până la o sentință definitivă, în ciuda faptului că titlul le-a fost retras prin ordin de ministru.

Pentru anularea sau revocarea diplomei este necesar, conform unei modificări la Legea Educației adoptată de Parlament în aprilie și promulgată la sfârșitul lui iulie, ca instituția care a acordat titlul – ANIMV, în cazul de față, mai cunoscută sub denumirea de Academia SRI – să-i dea în judecată pe deținătorii diplomelor.

Până acum, ordinul de ministru reprezenta documentul final, care anula definitiv titlul de doctor deținut de o persoană. 

Din 21 iulie 2019, prin noua prevedere, titlul de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării ordinului de retragere a acestuia, însă diploma de doctor poate fi revocată sau anulată exclusiv prin hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești, așa cum PressOne a relatat, recent, pe larg. 

În cazul celor 14 doctori, Ministerul Educației a comunicat ordinele de retragere a titlurilor la 25 iulie, deci la patru zile după promulgarea modificării legislative.

Acum, Academia SRI ar trebui să deschidă procese individuale pentru a anula diplomele celor 14 plagiatori cărora li s-au retras deja titlurile prin ordin de ministru. 

Printre ei se numără și generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă, fostul șef al Direcției Juridice a SRI, despre care PressOne a dezvăluit, în exclusivitate, că și-a plagiat teza de doctorat. 

Actele prin care Dumbravă ar urma să fie chemat în judecată vor fi întocmite chiar de foștii săi subordonați, având în vedere că Academia SRI nu are un serviciu juridic propriu, iar procesele de anulare/revocare a diplomelor pot fi demarate doar prin Direcția Juridică a SRI. 

Cariera lui Dumbravă în SRI s-a încheiat la începutul lui septembrie 2018, când acesta s-a pensionat, la mai puțin de două luni după ce PressOne a dezvăluit că și-a plagiat teza de doctorat.

Noutatea

87 de teze au fost susținute la Academia SRI în perioada 2010-2018, instituția admițând în mod oficial că 41 dintre ele sunt plagiate. Lor li se adaugă alte 4 teze despre care presa a scris că sunt plagiate, dar pentru care instituția nu a dat verdicte de plagiat.

Cei 14 doctori rămași fără titlul de doctor, care ar urma să ajungă în fața instanței de judecată pentru anularea diplomei, fac parte din lista de 41 de doctori ale căror teze au fost raportate drept plagiate la CNATDCU chiar de Academia SRI începând cu toamna anului trecut.

Vineri, 28 August, 2020 - 11:00

Scandalul de la SRI ar trebui să bubuie. Nu mai puțin decât 32 de diplome false de doctorat urmează să fie anulate în Justiție. Se regăsesc în această listă nume grele din cel mai important serviciu de informații al României. Nume de generali. Iar alte nume nu se regăsesc. Cum este cel al faimosului Florian Coldea. Fapt e că cei chemați să păzescă turma de oi s-au transformat în lupi. Și au furat ca în codru.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 11:00

László Kövér, președintele Parlamentului din Ungaria, fondator și lider al Partidului Fidesz și fost coordonator al serviciilor secrete ale Budapestei a afirmat că Laura Codruța Kovesi este agent al unei puteri străine. Această acuzație nu a fost lansată la o șuetă. Ci la Bruxelles. Într-o reuniune oficială. În cursul căreia se negocia la sânge pachetul finaciar destinat relansării economice UE. De două zile, aceste vorbe rostite de unul dintre cei mai importați oficiali ai unui stat cu care România este partener strategic au plutit în aer.

Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 18:35
Fostul șef al SPP a fost urmărit șase ani fără să i se comunice ceva

„Astazi... am aflat ca am fost urmarit penal 6 ani de zile, fara sa mi se comunice acest aspect...Mi s-au incalcat toate drepturile procesuale, nu am fost informat ca am un asemenea dosar, nu am fost citat sa dau declaratie in dosarul penal respectiv, ca urmare, nu mi -am ales un avocat sa ma apere si sa participe la audierea martorilor, nu am fost anuntat despre aceste audieri! Dupa 6 ani, pe 03.07.2020, am primit un plic de la DNA, plic in care mi se trimitea Ordonanta de clasare a cauzei, referitoare la patru capete de acuzare.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 08:04

Timp de zeci de ani, Agenția Centrală de Informații (CIA) din Statele Unite a captat comunicatiile criptate ale unor guverne aliate și adversare din… cel puțin 120 de țări, potrivit unui raport special publicat astăzi în The Washington Post. În asociere cu Serviciul de Informatii Externe al Germaniei Federale (BND), CIA era proprietarul ascuns al companiei elvețiene Crypto AG, care a reușit să furnizeze aproape jumatate din aparatura speciala pentru de-codificarea mesajelor.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 23:26

Potrivit presei afghane, Michael D'Andreea, cadrul american de informații responsabil de operațiunea in care a fost ucis generalul iranian Suleymani, ar fi murit în accidentul avionului militar american, petrecut recent in Afganistan.

 

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 11:53

Versiunea prezentată oficial românilor despre așa-zisa „Revoluție” din 1989 afirmă că în desfășurarea acelor evenimente dramatice nu au acționat niciun fel de teroriști, iar cei peste 1000 de morți și 3000 de răniți au fost doar rezultatul confuziilor și al unor diversiuni. Există însă o largă serie de mărturii și documente (de exemplu aici sau aici) care atestă că dincolo de uriașa manipulare care, fără îndoială, a fost operată în acea perioadă, au existat în mod cert și persoane care au tras în mod deliberat în populație și despre care se poate afirma cu deplină justificare că au fost teroriști. Mai exact, printre acești teroriști au fost numeroși agenți arabi care fuseseră special antrenați în acest scop.

Astfel de mărturii au fost făcute, de exemplu, de Liviu Viorel Crăciun – fost membru al trupelor speciale USLA devenit ministru de interne în 22 decembrie 1989; de Roland Vasilevici – fost ofițer de Direcția 1 a Securității la Timișoara; de căpitanul Soare Ovidiu din fosta Direcție a V-a a Securității; sau de Ion Aurel Rogojan care a fost șeful de cabinet al ultimului director al Securității, generalul Iulian Vlad.

Într-un document cu data de 1 martie 1990, Aurel Rogojan a precizat că Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA) a derulat un protocol de colaborare, semnat în 1979, cu unitatea specială Al-Fatah a OEP (Organizația pentru Eliberarea Palestinei). În conformitate cu acel protocol, mii de tineri arabi au venit în România între 1980-1990 sub acoperirea de „studenți” și au fost pregătiți de ofițerii de Securitate români prin diverse tabere de antrenament și de instruire teroristă din România.

Într-un articol apărut în data de 2 aprilie 1990 în revista americană The New Yorkera fost publicat un raport (despre care găsiți mai multe referințe aici) ce prezenta o investigație cu privire la evenimentele din decembrie 1989. Autorul investigației, Robert Cullen, dezvăluia că „Nu toți luptătorii Securității (implicați în luptele din decembrie ʼ89, n.n.) erau români. Un membru al Frontului Salvării Naționale mi-a spus că cei care au luptat cel mai mult provin din Siria, Irak, Libia și alte țări cu istorii de implicare în terorism. Ei au venit în România în mod aparent ca studenți, dar au primit, de fapt, pregătire de comando și au fost de acord să servească Securitatea timp de mai mulți ani. Pe măsură ce acești străini au fost capturați (în cadrul luptelor din decembrie 1989, n.n.), iar zvonurile despre originea lor au început să se răspândească, Frontul (Salvării Naționale, n.n.) a negat public că arabii fuseseră implicați în Securitate.”

 

 

Într-adevăr, este un fapt cunoscut că în perioada comunistă studenții arabi umpleau facultățile din România. Sub directa îndrumare a lui Ceaușescu, România încheiase contracte de sute de milioane de dolari cu numeroase state arabe, cu beneficii uriașe pentru economia românească. Astfel, pe lângă cele peste două miliarde de dolari lăsați de Ceaușescu în conturi după achitarea integrală a datoriei externe, în martie 1989, România mai avea de încasat circa opt miliarde de dolari de la parteneri externi, majoritatea din Africa și Orientul Mijlociu. La cea care avea să fie ultima sa vizită în Orientul Mijlociu (cu o săptămână înainte de a fi asasinat), Ceaușescu pregătea înființarea unei Bănci prin care România, alături de alți parteneri, să ofere împrumuturi mult mai avantajoase decât FMI țărilor slab dezvoltate.

 

În ceea ce privește colaborarea pe linie de educație, pentru țările arabe și africane instituțiile de învățământ superior din România erau considerate școli de vârf, iar pe de altă parte acești studenți erau o prețioasă sursă de valută pentru statul român. Conform statisticilor oficiale, în perioada 1980-1990 aproape 500.000 (jumătate de milion!) de arabi au făcut studii în România. Însă – așa cum arătam mai sus – mulți dintre ei aveau doar acoperirea de „studenți”, pentru că în realitate veniseră ca urmare a unui protocol de colaborare a serviciilor secrete.

 

Unii dintre acești „studenți” erau deja membri ai unor agenții secrete arabe, cum ar fi Al-Fatah, Hezbollah, Al Mathaba, dar aveau conexiuni și cu CIA, KGB sau MOSSAD. După data de 22 decembrie, când Ceaușescu fusese arestat, acești agenți arabi au declanșat – la comanda unor șefi ai serviciilor secrete române și străine – operațiuni specifice de terorism și au ucis sute de cetățeni români cu scopul de a-i alunga din stradă. În prima parte a scenariului, până pe 22 decembrie, populația (masa de manevră) fusese scoasă în stradă pentru a se crea impresia că lovitura de stat ar fi fost chipurile o mișcare populară. După 22 decembrie, când lovitura de stat avusese deja loc și noua conducere pucistă a fost instalată, mulțimea trebuia gonită din stradă pentru ca elanul „revoluționar” să nu se mai amestece în resetarea politică ce era operată în acele zile și în acest scop oamenii trebuiau distrași prin teroare. După ce și această etapă s-a încheiat și cei care organizaseră „Loviluția” și-au stabilizat puterea și autoritatea, hocus-pocus, oficial s-a susținut – și așa a rămas până în prezent – că de fapt nici nu au existat teroriști și că „nu știm cine a tras în noi”.

Joi, 2 Ianuarie, 2020 - 20:11
Veghea la siguranța Armenișului față de turiștii răuvoitori

Avem un fost turnător la Securitate care ne-a fost președinte zece ani. De ce nu am avea și un ministru de Interne format la aceeași pepinieră de cadre: Securitatea? Va prezentăm „diploma” care atestă ca Ion Marcel Vela din Armeniș, de profesie agent încasator (!) a fost recrutat de Securitate pe bază de „sentimente patriotice” în 18 02 1987 cu sarcina de a activa în mediul rural pentru a depista dușmanii regimului dintre turiștii care vizitau Armenișul - important obiectiv turistic al vremii!

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:34
Și Iohannis era în campanie când a vizitat Casa Albă...

Aflat la londra Klaus Iohannis a stat de vorbă cu jurnaliștii români:

Jurnalist: V-aţi întâlnit şi ieri cu Donald Trump, vă întâlniţi şi astăzi. Reiteraţi invitaţia de a vizita România?

Klaus Iohannis: Da, cu siguranță. Şi sunt, ca să spun așa, mulțumit că avem aceste ocazii de a discuta, și formal, dar și informal, cum am avut ocazia aseară la recepția de la Palatul Buckingham.

Jurnalist: Un orizont de timp? Am putea să ne aşteptăm la o dată, la un an când Donald Trump va veni în România?

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 19:33
Era candidat la recrutare, dar nu a mai apucat

Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică, dar a fost sursă a Securității, arată Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) într-o adeverință publicată joi. Potrivit CNSAS, Cataramă figurează în arhive cu numele, precum și în calitate de candidat la recrutare, în atenția unității centrale a Securității cu atribuții pe linia întreprinderilor de comerț exterior. El folosea atât cu numele real, cât și numele conspirative "W" și "Voicu", menționează Consiliul.

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 08:03
Un concept nou-nouț: jurnalismul de investigație servit

Politologul Alina Mungiu-Pippidi analizează situaţia generată de ancheta Rise Project despre afacerile lui Dan Barna. Aceasta vorbeşte despre un nou tip de "jurnalism de investigaţie servit", dar şi despre faptul că liderul USR este victima unui mecanism al serviciilor care a fost tolerat în cazul lui Dragnea.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:20
Se modifică harta, nu obiceiurile

După 30 de ani, SRI se reorganizează. În locul unităţilor judeţene, în prezent există câte două direcţii regionale în Moldova şi Transilvania şi câte o direcţie în Dobrogea, Bucureşti, Muntenia, Oltenia, Centru, Banat şi Maramureş.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 14:38
Fostul șef SRI este martor în procesul în care Ghiță a denunțat-o pe Kovesi

Audiat pe 30 august, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este inculpată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa fostul director SRI, George Maior a făcut declarații șocante. Audierea a avut loc la luni bune după prima citare, Maior refuzând de cel puţin două ori să se prezinte la SIIJ, invocând diverse motive legate de sănătate sau de agenda încărcată.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 12:16

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Ei si? A turnat nițel ca să o ducă mai bine? De la un moment dat, a fost chiar Securitatea. Iar mai recent, chiar creierul noii Securități. Cînd sentința procesului intentat de CNSAS va deveni definitivă, am putea spune că pe fruntea personajului a fost pusă ștampila care îl categorisește definitiv. O lepră care a fost gata să facă orice pentru a se ridica deasupra colegilor și compatrioților săi.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 18:41

Se confirmă – a câta oară ? – că făcătura CNSAS a fost una odioasă. O unitate a fostei şi actualei Securităţi care i-a folosit numai ei, Securităţii, vechi şi noi, aceeaşi. Mizeriile acumulate aproape 50 de ani în arhivele ei, compuse în cea mai mare parte de agramaţi, de arivişti şi infractori transformaţi în miliţieni-securişti, au fost reciclate tot în beneficiul membrilor instituţiei, al membrilor mafiei. Acum, în ventilatorul cu rahat a ajuns chiar un şef, oricum temporar, al lor, al securiştilor, Traian Băsescu, nume de cod Petrov.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 16:39

Aproape trei decenii au trebuit să treacă pentru ca lui Traian Băsescu se i se recunoască calitatea de colaborator /informator al Securității. De cinci ori au trudit „colegii”, în frunte cu Dinescu, Patapievici și alt câțiva corifei ai societății civile, lingând dosare și negăsind nimic din care să reiasă că Traian Băsescu fusese ceea ce nimeni nu se îndoia: omul Securității. Chiar el le-a dat asigurări cercetătorilor că nu vor găsi nicio hârtie pe care să se afle semnătura sa în josul clasicei delațiuni (știa de ce). Și așa și fost.

Gordon Duff
Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 15:33

[Nota editorului: VToday și-a localizat toate sursele, iar consensul este o întrebare. Cum ar putea un roi de rachete / drone să atace prin apărările aeriene ale saudiților care au cheltuit mulți bani pentru ele?

Dacă rachetele primite au fost urmărite, de ce urmărirea nu a fost înregistrată ca dovadă? Așa cum au făcut iranienii în demolarea dronei SUA deasupra Golfului, ceva pe care majoritatea americanilor nu l-au văzut sau auzit pentru că mass-media americană l-a ascuns?

Houthis s-au grăbit în această dimineață să solicite tot creditul pentru atac și chiar îi avertizează pe străini să rămână departe de instalațiile ARAMCO, întrucât au promis mai multe atacuri, precizând că Arabia Saudită nu are cum să le oprească.

Există, de asemenea, posibilitatea ca Houthis să fi lansat un atac și altcineva să profite de atac pentru a se asigura că daunele au fost uriașe și pentru a acuza Iranul că a provocat represalii americane.

Gosh, ce parte a Orientului Mijlociu ar face ceva de genul? Lista lui Gordon este israelienii, nu pentru că este rău, ci pentru că au F-35 și ar putea folosi capabilitățile lor sigure pentru a fi numite atacuri de drone.

Așa cum Gordon a publicat anterior, F-35 nu poate transporta o încărcătură mare de arme, dar poate funcționa bine prin scoaterea celor patru depozite din Iran, în zona de frontieră a Al-Bakumal. Cine va câștiga mai mult scrutând barca de război acum, chiar înainte de alegerile israeliene? … Jim W. Dean]

***

Atacul din septembrie 2019 care a redus producția de petrol din Arabia Saudită cu până la 60% și a dus lumea la haos nu a fost o surpriză. Declarația secretarului de stat al Statelor Unite spune că „Iranul a făcut-o” nu este nicio surpriză.

Că Yemen a făcut-o, a distrus cea mai mare rafinărie de petrol din lume care are cele mai bune sisteme de apărare aeriană din lume, este aproape o surpriză. De asemenea, este foarte posibil ca un alt „jucător” să fie responsabil. Să aplicăm puțin despre asta, poate chiar să aprofundăm tipul de teorii ale conspirației care, în ultima vreme, s-au dovedit corecte din nou și din nou.

În primul rând, Arabia Saudită a cerut recent Rusiei sistemul de apărare aeriană S400. Arabia Saudită a cheltuit miliarde pentru apărarea aeriană și, periodic, dronele și rachetele din Yemen trec.

La fel se întâmplă și cu Israelul, ceea ce a determinat acea mică națiune să facă aranjamente „pe sub masă” cu Hamas de mai multe ori, în timp ce likudiștii joacă rolurile lor militare „goosestepping” pentru populația înșelată din Israel, supusă la cenzura militară despre tot ce citesc și văd.

Vedeți, S400 este pentru apărarea împotriva multor lucruri, dar pentru Arabia Saudită cu apărări foarte puternice, S400 ar fi folosit pentru a preveni atacurile aeronavei furtive, specialitatea sa. Dintre jucătorii regionali, numai Israel are astfel de avioane.

Dar nu sunt prieteni buni ai Arabiei Saudite și ai Israelului, până la urmă, fiecare a ajutat în secret ISIS și Al Qaeda ani de zile. Dar sunt cu adevărat prieteni sau a fost o „căsătorie de comoditate”? Pentru cei care citesc MSM, nici măcar acele întrebări nu vor fi cunoscute, deoarece pactul terorist dintre aceste națiuni a fost cenzurat pe scară largă.

Ce ar putea propulsa lucrurile pentru a ajunge la punctul în care Israelul ar putea bombarda Arabia Saudită? Ei bine, Israelul se confruntă cu alegeri, iar o parte cheie a alegerilor este criza pe care Israelul o are asupra „primului său partener”, Netanyahus.

Banii dictează politica acolo ca peste tot, iar familia Adelson, cel mai bogat israelian, colectează facturi politice pentru Netanyahus de ani buni. Asta s-a terminat. Adelsonii spun acum că Netanyahus sunt nebuni și Miriam Adelson este psiholoagă. Aceasta nu este o mică problemă, deoarece Adelsons sunt, de asemenea, principalii contribuabili politici din Statele Unite.

Pentru a depăși acest lucru, Netanyahu a promis că va declara majoritatea, dacă nu toată, Cisiordania ca parte a Israelului, un factor decisiv pentru națiunile care au început, cel puțin temporar, să caute reconstrucția relațiilor cu Israel, care sunt Turcia, Arabia Saudită și poate chiar Irak. Tot ce se face acum.

Apoi, problema bombardamentului aleatoriu și continuu al Siriei de către Israel, bombardamente presupuse împotriva trupelor iraniene, dar prea des aceștia ucid civili sau se prefac în mod clar că ajută operațiunile grupului terorist.

Să adăugăm, prin grupări teroriste ne referim la grupuri interzise oficial în Rusia ca grupări teroriste, listă care nu apare întâmplător ca în SUA. Rusia persecută într-adevăr teroriștii.

Potrivit rapoartelor postate de la Jerusalem Post, Rusia și-a exprimat „îngrijorarea” extremă nu numai pentru atacurile israeliene asupra Siriei, ci și pentru mișcarea sa de a confiscă statul palestinian ad hoc în Cisiordania și „curăța etnic” populația sa palestiniană, provocând un dezastru umanitar fără precedent.

Netanyahu s-a întors de la vizita sa la Moscova în septembrie 2019, cu coada între picioare, Toate rapoartele indică faptul că Putin l-a pedepsit profund.

Apoi, există pierderea lui John Bolton, un fost consilier prezidențial care, în ultimele decenii, a fost pe salariul unui grup de interese special condus de Israel sau altul, un om pe care mulți, dacă nu majoritatea americanilor, îl consideră cel mai rău consilier prezidențial din istorie, unul care continuă să revină la viață ca un zombie.

Răspunsul a fost simplu. Israelul este la capătul drumului cu Arabia Saudită. ISIS este învins, iar cooperarea sa pentru susținerea ISIS împotriva Siriei și Irakului este acum o rușine. Arabia Saudită caută acum pacea cu Yemenul, un dezastru pentru politica regională a Israelului de a „menține toate războaiele”.

Mai rău, Emiratele Arabe Unite și Iranul cooperează acum în securitatea Golfului Persic. Prin urmare, când un uriaș complex petrolier saudit a fost lovit din nou și din nou într-un atac din 11 septembrie, a descoperi cine ar fi putut face acest lucru este relativ ușor.

Nu beneficiază Iranul. Acesta ar fi un atac direct împotriva Arabiei Saudite, iar Iranul câștigă războiul politic, nu numai cu Emiratele Arabe Unite, ci și cu Rusia și UE, împreună cu sprijinul continuu al Chinei. Iranul nu a avut niciun motiv să atace.

F-35 Bay Doors Open

Yemenul este în război cu Arabia Saudită și are unele capacități, dar nu aceste capacități pentru a distruge cel mai mare producător de numerar pe care Arabia Saudită îl are. O singură națiune din regiune are F35, un avion conceput pentru a scoate instalațiile petroliere.

Vedeți, împreună cu sigiliul, F35 are limitări. Dacă funcționezi fără alte aeronave, cum ar fi bombardierul F15E, încărcarea limitată cu bomba F35 este utilă numai împotriva țintelor vulnerabile la arme mai mici, ținte precum rafinăriile de petrol.

Acest lucru arată capacitatea. Cred că avem o motivație mai mult decât dovedită și timp pentru Israel. Putem spune în continuare că Yemen a făcut-o și că Yemen ar fi fericit să ia credite, cu excepția faptului că niciun expert militar nu acceptă de la distanță că Yemen a făcut acest lucru.

Știm că, pentru Iran, nu ar fi existat niciun motiv. Iranul câștigă deja. Am putea căuta, de asemenea, analogii recente. De ce Siria a recurs la gazele otrăvitoare când s-au aflat în ultimele etape ale zonelor de distrugere controlate de teroriști strâns legați de Israel?

Ce spunem sau poate că nu spunem aici?

Prin urmare, atunci când Rusia a dus 40 de membri ai organizației Căști Albe la Haga pentru a depune mărturie despre complicitatea lor în organizarea de atacuri de gaze false în numele puterilor occidentale neidentificate și a Israelului, când zeci de martori, părinți ai copiilor răpiți de Căștile Albe sau medicii amenințați de ei au depus mărturie, presa a leșinat.

Pe termen lung, războiul de acum două decenii care implică evenimente teroriste false, revoluții de culoare etapizate și nesfârșite acțiuni politice, în centrul tuturor acestor situații găsim Israel și aliații săi politici care au putere în Statele Unite, Marea Britanie și Franța datorită susținerii financiare a sectoarelor legate de Israel, nu numai lobbyiști, ci și grupuri criminale.

Păstrarea capacului care acoperă în acest sens este armata de grupuri false de experți, politicieni mituiți și șantajați, agenți de presă, grupuri mass-media proprietate totală și monolituri de socializare politizate.

Chiar și așa, la final, Israelul pare să încerce scurgerea, mai urât de toți decât oricând, mai izolat și, curios, din ce în ce mai puțin un „stat evreiesc” și mai mult un „stat criminal”.

Pentru a demonstra acest punct, trebuie doar să ne referim la declarațiile lui Donald Trump despre trădarea Israelului de către evreii americani, oameni care pun etica deasupra politicii, care au pus Statele Unite în fața unui regim israelian brutal.

Trump îi numește pe evreii americani „trădători”. Unii spun pur și simplu americani ca alții. La un moment dat, Israelul a fost apărat pentru capacitatea sa de a recurge la Holocaust și la petele de antisemitism atunci când i-a fost expusă brutalitatea împotriva propriului popor.

Acum a venit timpul. A bombardat Israelul Arabia Saudită? Va primi „omul Israelului rămas la Washington”, Mike Pompeo, războiul pe care Israel îl cere, un război în care și Israel va fi distrus?

Așteaptă, cine ar dori ca Israelul să fie distrus pentru a se salva? Netanyahus sunt la fel de „nebuni” cum pretind Shelly și Miriam Adelson?

„Ar arde Israelul la pământ” pentru a se salva de închisoare sub acuzația de corupție? Cine se beneficiază dacă chiar și Israel este distrus într-un război care aparent a început să promoveze interesele Israelului?

Înțelegeți acest lucru, este necesar să ne gândim că lumea se află într-o fază „post-națiune-stat”. Când faci asta, conspirațiile sunt mai ușor de înțeles și de acceptat.

Gordon Duff este un veteran de luptă maritim în războiul din Vietnam, care a lucrat decenii la problemele veteranilor și prizonierlor de război și s-a consultat cu guvernele provocate de problemele de securitate. Este redactor principal și președinte al consiliului VToday.

SURSA  kenzocaspi.wordpress.com

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 12:43
„Peste tot în lume, nu numai la noi, serviciile au o marjă bună în ce privește rezultatul votului”

Fostul întemeietor și director - timp de 7 ani - al Serviciului Român de informații Virgil Măgureanu a acordat, după o lungă perioadă de „silenzio stampa”, un interviu postului de radio  Europa Liberă:

Europa Liberă: Diferite studii făcute în statele Europei Centrale arată că, după 1989, noile elite economice proveneau preponderent din fostele servicii de informații și din familiile foștilor nomenclaturiști. Se poate generaliza și pentru România această afirmație?

Subscribe to Servicii secrete