Societate

Duminică, 28 Februarie, 2021 - 01:40

Cea mai recentă apariție în colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă” este un best-seller al prozei cipriote actuale. Apărut la Atena în 2012  sub emblema editurii Psyhogios, romanul de față a fost încununat în 2013 cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene, fiind tradus deja în 10 limbi.

Sâmbătă, 27 Februarie, 2021 - 01:38

Cotton Malone a fost smuls din marină cu vreo dpuăzeci de ani în urmă de Stephanie, care îi oferise posibilitatea să devină ofițer de informații în cadrul Magellan Billet, o agenție a Departamentului de Justiție, o divizie specială care se ocupa cu probleme foarte delicate, de care răspundea cel mai adesea direct președintelui țării. Nu lucrau în acea divizie decât doisprezece agenți. Într-o misiune în Mexico City, un glonț îi străîunsese umărul, dar reușise să-i doboare pe cei care trădeau, iar carnagiul rezultat lăsase îăn urmă șapte morți și nouă răniți.

Vineri, 26 Februarie, 2021 - 01:36

Un minunat roman polițist, în stil clasic, extrem de britanic prin umorul său subtil și sănătos, un roman cu acțiune densă, nenumărate răsturnări de situație, mai multe crime, dar, surprinzător, deloc violent, făcând lectura o plăcere.

Joi, 25 Februarie, 2021 - 01:32

Am semnalat în această rubrică, de lungul anilor, cărți dintre cele mai diverse, din toate genurile literare, unele capodopere, altele doar foarte bine scrise ori foarte bine traduse, altele fără mare valoare literară, dar căutate de cititori, prin urmare cărți care merită, totuși, semnalate.

Joi, 25 Februarie, 2021 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 18:19

O nouă tranşă de vaccin Moderna, care constă în 79.200 de doze, a ajuns în România pe cale terestră, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele de vaccin sunt distribuite astfel:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti - 26.800 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov - 10.200 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj - 10.290 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 8.500 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova - 8.400 doze;

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 17:45

Consilierii judeţeni au votat cu unanimitate de voturi, în plenul şedinţei ordinare care s-a desfăşurat în cursul zilei de miercuri, proiectul care vizează construirea şi dotarea unui Spital Clinic Integrat de Boli Respiratorii.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, acest obiectiv poate fi concretizat prin programul Operaţional Sănătate 2021-2027, instrumentul de finanţare "Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă" în zona Bucium, unde sunt disponibili peste 42.000 metri pătraţi.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 17:07

În calendarul popular, Dragobetele este ziua în care primăvara trezeşte natura şi păsările se logodesc, iar fetele şi băieţii se întâlnesc şi se sărută pentru ca iubirea lor să ţină tot anul. Este o sărbătoare veche care celebrează şi astăzi dragostea şi buna dispoziţie, iar tradiţia spune că cei care nu o sărbătoresc vor fi pedepsiţi să nu mai poată iubi în acest an. Ca şi altădată, de Dragobete este şi ziua celor care se numesc Draga, Drăguţa, Dragoş sau Drăgan.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 16:26

Circa 23 de tone de cocaină au fost descoperite în containere în porturile din Hamburg şi Anvers, a anunţat miercuri serviciul vamal german, referindu-se la cea mai mare captură de cocaină din Europa, relatează AFP.

Aproximativ 16 tone au fost descoperite pe 12 februarie în cinci containere provenite din Paraguay, au declarat autorităţile vamale, adăugând că această captură a contribuit şi la descoperirea altor 7,3 tone stocate în portul Anvers (Belgia).

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 14:00

Cadrele didactice vor rămâne "eligibile" pentru imunizare pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat, miercuri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:59

Studenţii care au participat la competiţia "Fii în centru!" şi au venit cu idei pentru îmbunătăţirea activităţii în universitate vor primi finanţarea necesară pentru începerea proiectelor. Pentru această competiţie, Universitatea Transilvania din Braşov a pus la dispoziţia studenţilor nu mai puţin de 1 milion de euro, din fonduri proprii. Banii vor fi folosiţi atât pentru achiziţia de echipamente şi software, cât şi pentru bursele studenţilor implicaţi în proiect. Bursele ajung până la suma de 25.500 de euro pentru o echipă.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:50

Opera Naţională Bucureşti va transmite online spectacolul de balet "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski, luni, 1 martie 2021, începând cu ora 19:00, cu ocazia Zilei de Mărţişor.

Spectacolul va fi transmis exclusiv online, iar biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 24 de ore.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:43

În cei 11 ani de existenţă, asociaţia Help Autism a crescut odată cu cei de care are grijă. Copiii cu autism din România devin adolescenţi şi au nevoie de o terapie specifică pentru a se adapta nevoilor vârstei şi pentru a putea trece în noua etapă din viaţa lor. Fără acest program, tinerii vor rămâne pe viaţă dependenţi tot timpul de ajutorul cuiva, pentru cele mai mărunte acţiuni din viaţa de zi cu zi.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:34

În perioada 25 februarie - 28 martie 2021, Teatrul Nottara va fi gazda a 14 producţii independente în cadrul proiectului "Întâlniri teatrale/ NottDependent", iniţiat de instituţia de pe Bd. Magheru pentru a sprijini artiştii grav afectaţi de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

Printre companiile de teatru independent care s-au înscris în acest proiect se află Teatrul Coquette, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell'Anima, Teatrul Avanscena şi Artistik Distopia, iar programul reprezentaţiilor este:

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:25

Comandamentul Flotei din Constanţa aniversează vineri, 26 februarie, 125 de ani de la înfiinţarea primei structuri a Forţelor Navale Române cu atribuţiuni în planificarea, organizarea şi conducerea apărării litoralului maritim al României, în cooperare cu alte unităţi terestre şi aeriene.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:20

 

Până astăzi, 24 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 788.048 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

731.049 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.337 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:20

PSD va lucra împreună cu sindicaliştii din Poliţie pentru ca legile care vizează sistemul de apărare şi ordine publică să fie respectate de actuala guvernare, a spus, miercuri, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:20

Ministrul Justiţiei: Avem în prim-plan reacția severă a statului împotriva criminalității organizate și corupției

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:18

La sfârşitul lunii ianuarie, în evidenţele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti erau înregistraţi 15074 şomeri (din care 8153 femei), rata şomajului fiind de 1.27%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 1.28%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0.78%.

Din totalul de 15074 persoane înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti, 4706 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 10368 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 0 şomeri provin din mediul rural şi 15074 sunt din mediul urban.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:07

Primăria Sectorului 1 continuă campania de eliminare a fenomenului publicităţii stradale ilegale. După ce la sfârşitul săptămânii trecute au fost desfiinţate peste 30 de prisme publicitare, mesh-uri şi bannere amplasate ilegal în diferite locaţii din Sectorul 1, a venit vremea amendării celor care nu au respectat legea.

Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a dat amenzi în valoare de 500.000 de lei pentru toate firmele de publicitate care nu au respectat legea şi nu aveau autorizaţii pentru publicitate stradală.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:05

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ILIUŢĂ VASILE, la data faptelor şi în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

- abuz în serviciu,

- fals intelectual în formă continuată,

- şantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:01

Numeroase studii de specialitate au arătat că nutrienții din pâinea realizată prin metode moderne, precum „part-baked and frozen”, sunt la același nivel cu nutrienții din pâinea preparată tradițional.

Cu toate acestea, unii consumatori sunt în continuare reticenți la acest tip de produse, fiind influențați de mituri precum cel că alimentele congelate își pierd din calități sau conțin aditivi, ori pentru că doresc să rămână fideli produselor clasice.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:58

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat într-un autoturism oprit în trafic, trei cetăţeni din Camerun, Togo şi Comore care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 23 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:50

Una dintre priorităţile Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) pe termen lung este debirocratizarea mecanismului de finanţare/ implementare, în vederea creşterii atractivităţii şi eficienţei fondurilor europene.

Un prim pas în realizarea acestui obiectiv este îmbunătăţirea aplicaţiei informatice MySMIS, prin simplificarea procesului de depunere a proiectelor şi fluidizarea procedurilor de verificare în etapele de evaluare şi monitorizare. Pentru ca rezultatele să fie cât mai bune, apelăm şi la experienţa beneficiarilor în utilizarea acestei aplicaţii.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un microbuz condus de un cetăţean român, opt cetăţeni afgani.

* Şoferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei opt cu scopul de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:38

O echipă de masteranzi reprezentând Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a obţinut un rezultat excepţional, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului concursului global de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada şi obţinând astfel primul premiu I din istoria facultăţii la un concurs internaţional de studii de caz din domeniul ştiinţelor economice.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:21

Centrul Cultural Vrancea, sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei, organizează a XII-a ediţie a Târgului de Mărţişor, promovând o tradiţie îndrăgită a primăverii.

Târgul se va deschide vineri, 26.02.2021, la ora 09.00, pe esplanada Sălii Balada din Focşani, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, conform legislaţiei în vigoare.

Târgul Mărţişorului se va desfăşura în intervalul: 26 februarie - 1 martie 2021 şi promovează meşteşugul tradiţional al fabricării mărţişoarelor.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:12

Direcţia Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, în spiritul transparenţei decizionale, informează publicul interesat cu privire la elaborarea proiectului de hotărâre privind suspendarea plăţii taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia în anul fiscal 2021, iniţiat de către consilierii locali: Tudoraşcu Raul Sebastian, Marean Claudiu Vasile, Oltean Sabina Larisa, Vîlcan Marcela, Rotar Corina, Fulea Ionuţ şi Lupea Ioan Gabriel.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:08

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat miercuri că vrea să participe la Jocurile Olimpice şi să câştige o medalie.

"Vreau să merg sută la sută la Olimpiadă şi vreau să fac treabă bună. Da, se vorbeşte din ce în ce mai mult despre Olimpiadă. Îmi doresc tare mult medalia, sper să reuşesc să iau una, oricare ar fi ea, şi să ne bucurăm de momentul de acolo. Sper să nu fie greu, aşa cum a fost în Australia, pentru că a fost un pic greu", a spus jucătoarea de tenis la Institutul "Cantacuzino", după ce a făcut prima doză de vaccin anti-COVID.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 12:00

Astăzi, 24 februarie a.c., a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranşă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 79.200 de doze.

În data de 2 martie 2021, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 26.800 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 10.200 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.500 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze;

Subscribe to Societate