Trei migranţi opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Share

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat într-un autoturism oprit în trafic, trei cetăţeni din Camerun, Togo şi Comore care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 23 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.45, colegii noştri au oprit în trafic pentru control, pe comunicaţia DJ 49, între localităţile Urziceni şi Urziceni Pădure, judeţul Satu Mare, la aproximativ 500 de metri faţa de linia de frontiera cu Ungaria, un autoturism marca Renault, înmatriculat în România care se îndrepta spre graniţa cu statul vecin.

La volanul maşinii a fost identificat un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, iar în calitate de pasageri, trei persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică.

Din primele cercetări s-a constatat că cei trei cetăţeni străini sunt din Camerun, Togo şi Comore, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, toţi trei fiind solicitanţi de azil în România.
Aceştia intenţionau să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.