Un avion cu aproape 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan

Share

Un avion al companiei Bek Air cu 98 de oameni la bord, echipaj plus pasageri, s-a prăbuşit vineri în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală.

Actualizare 11:50. Autoritățile de la Nur-Sultan au oferit un nou bilanț, în scădere, cu privire la victime: 12 persoane au murit în urma prăbușirii aeronavei.

Potrivit BBC, bilanțurile diferă deoarece ministrul de interne a anunțat inițial decesul a 15 persoane, pentru ca mai apoi să fie publicată o listă pe care apăreau numele a doar 12 persoane - inclusiv căpitanul aeronavei.

Actualizare 10:30. Un nou bilanț al prăbușirii avionului din Kazahstan indică decesul a 15 persoane și rănirea gravă a peste 60, inclusiv copii. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri de urgență.

Avionul companiei Bek Air s-a prăbușit pe o casă, la scurt timp după decolare. Foto: Agerpres

 Cel puțin 14 persoane au murit și 22 se află în stare gravă în urma prăbușirii acestui avion, au transmis autoritățile locale. Aeronava, de tip Fokker 100, se îndrepta către capitala Nur-Sultan și „a pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire.

Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă. Autoritățile nu au oferit momentan informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei, dar au anunțat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.

Avionul care se îndrepta spre capitala Nur-Sultan „a pierdut altitudine în timpul decolării şi a lovit un gard din beton” înainte de a se izbi de o clădire cu două etaje, a informat Comitetul aviaţiei civile din Kazahstan într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit comitetului de urgenţă, cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa. Guvernul şi aeroportul din Almaty au făcut cunoscut că serviciile de urgenţă caută supravieţuitori la locul accidentului.

Avionul aparţinea companiei kazahe Bek Air care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Comitetul aviaţiei a anunţat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.

„Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Tag-uri Institutii:

Tag-uri Geo: