Vernisaj la GALERIA FĂRĂ NUME: Oana Vasile, cu „Nimic nu mă oprește”

Share
Criticul Cristi Mărculescu: O reconfigurare supra-realistă a lumii

”Nimic nu mă oprește!” - se numește expoziția Oanei Vasile al cărei vernisaj are loc vineri, 27 septembrie, ora 19, la Galeria Fără Nume din ART HUB (Str. Theodor Aman nr 38). Este prima expoziție personală a tinerei artiste (proaspătă absolventă de ARTE) și se datorează bunăvoinței și dorinței de a-i sprijini pe cei aflați la început de drum a „patronilor” galeriei, aflată și aceasta în zodia debutului public. Iată cum definește criticul Cristi Mărculescu demersul artistic al Oanei Vasile:

„O reconfigurare supra-realistă a lumii

Oana Gabriela Vasile are o lejeritate admirabilă în liniile desenului și un spirit ludic, de colaj supra-realist în cromaticile amplasate în cadrele desenate manual ale animației ei de licență (Mă gândesc, mă joc, nimic nu mă oprește… UNATC 2017). O artistă tânără, admirabil de capabilă să reconfigureze  o lume (a noastră) printr-o propunere grafică în egală măsură intimistă și dezinhibată în relația cu spațiul alb/gol dintre desene și guașe. Mediul animat nu este configurat ca fereastră deschisă spre universul interior al artistei ci ca propunere de-a privi altfel realitatea pe care o împărtășim cu toții. Instalația care preia și o parte din titlul și spiritul ludic al animației (Nimic nu mă oprește) revelează conexiuni fundamentale, abil restructurate cu grafica dadaistă și maniera de a aborda colajistic spațiul pe care arta îl ocupă în lume. Un spațiu pe care liniile și culorile, re-adecvate întru 3D, îl colonizează și reconfigurează”.

 

Curatoarea expoziției, graficiana Ana Ștefania Andronic, recomandă evenimentul:

„Nici pe mine( Galeria fără Nume) nu mă oprește nimic să vă invit, vineri 27 septembrie, orele 19 trecute fix, la expoziția artistei Oana Vasile intitulată Nimic nu mă oprește", pentru  că am fost plăcut surprinsă să văd lucrările de master, ale grupei lui Carmen Apetrei de la Universitatea Națională de Artă din București, secția Grafică. Foarte „mișto” toate lucrările, dar ce mi-a atras atenția în mod special a fost Oana, am realizat că-mi place să văd și eu, din când în când, oameni talentați, care știu să deseneze „pe bune”! Aștept cu nerăbdare să împărtășim gânduri despre această expoziție, la vernisaj.

Avem haribo și vin bun: D. DECI! Vineri, la 19 trecute fix, să nu uitați!”

Tag-uri Institutii: