Viața și fericirea noastră (VI)

Share

 Am decis să continui dialogul cu Rebecca, fiica mea, care în curând îşi va sărbători MAJORATUL!

            După ce am îndemnat-o să-şi înceapă fiecare zi, care vine cu bune şi cu rele, stând de vorbă cu Bunul Dumnezeu, exact aşa cum şi eu o fac, ea m-a întrebat: Dar, tati, de ce oare este plină lumea de oameni care ne strică existenţa, care nu trăiesc decât în ură şi răzbunare, fără milă, fără religie, fără reguli şi coordonate de viaţă normală şi civilizată?

            Draga mea, în lumea asta nu toţi suntem la fel, nu toţi gândim la fel, nu toţi avem aceeaşi pregătire şcolară, educaţională, religioasă ori socială, nu toţi avem cei 7 ani de acasă, nu toţi am avut părinţi care şi-au îngrijit, educat, ajutat şi îndrumat copiii către lucrurile pozitive ale acestei mari familii – umanitatea.

            Viaţa nu-ţi spune nimic, dar încet, încet, te va învăţa aproape totul prin bunici şi părinţi, prin dascăli, prin şefii de la serviciu şi, de ce nu, prin colegi, prieteni sau pur şi simplu prin cunoştinţe întâmplătoare. Dar, totuşi, decizia îţi aparţine, numai tu eşti aceea care poţi să îţi faci viaţa frumoasă.

            Să nu uiţi că totul este trecător în viaţa ta, a noastră, a tuturor. Ea este „formată” din ani, luni, săptămâni, zile, ore, minute şi secunde, care au fiecare o poveste a momentului trăit, învăţând din propriile greşeli.

            Acei oameni de care ar trebui să te fereşti, să-i eviţi, să stai cât mai departe de ei, trăiesc fără frica lui Dumnezeu - de fapt chiar aşa se spune despre ei, că n-au niciun Dumnezeu şi se autodefinesc ca fiind atei! Sigur, sunt oameni care au altă religie decât cea pe care o ai tu, creştin-ortodoxă. Aceştia sunt fie creştini-catolici, fie musulmani, budhişti sau hinduşi, dar toţi au şi se roagă la un Dumnezeu al lor. Pe când ateii sunt oameni care au rupt legătura cu Dumnezeu, sunt în ghearele diavolului, care îi îndeamnă să facă numai lucruri rele celor din jur, au sufletele vândute.

            Se spune destul de des, oare la ce i-ar folosi omului să stăpânească lumea dacă el îşi pierde atât de uşor sufletul!?!

            Fugi de aceşti monştri cu chip uman!

            Tu alegi să culegi din viaţă numai ce îţi aduce bucurii!

            Alege frumosul şi ignoră urâtul!

            Numai aşa poţi fi fericită!

            Să ştii, fata tatii, că de regulă oamenii cu suflet bun sunt şi rămân frumoşi toată viaţa lor, oriunde ar fi şi în orice anturaj s-ar afla.

            Mai este ceva de care oamenii ar trebui să ţină seama, tot aşa cum ar trebui ca şi tu să nu uiţi! Ei, oamenii, se schimbă de la o zi la alta, în funcţie de cum bate vântul. Aşa cum vremea e schimbătoare, la fel se întâmplă şi cu lumea în care trăim.

            Unii oameni, când dau de greu ori au câte un necaz în viaţa lor, imediat îşi aduc aminte de Duzmnezeu şi se roagă să îi ajute, dar uită cu nonşalanţă să mulţumească Domnului şi să se mai roage atunci când le este bine.

            E aşa de uşor, copilă dragă, să spui „Tatăl Nostru” după ce te-ai trezit şi când vrei să mergi la culcare, căci o faci pentru tine, pentru liniştea sufletului tău.

            Dar totuşi, scumpa mea, există riscul să te intersectezi în viaţă cu o persoană care îţi provoacă mult rău, care caută să te distrugă sau măcar să îţi perturbe liniştea sufletească.

            Ce trebuie să faci, cum să te comporţi, ce atitudine trebuie adoptată în astfel de cazuri?

            La toate aceste întrebări îţi voi da un răspuns în numărul viitor!

 

Topic:

Format: