Ziua Națională fără paradă militară. Doar cu lideri politici

Share

Premierul Ludovic Orban anunta ca Executivul va prelungi starea de alerta printr-o Hotarare de Guvern care va fi adoptata la jumatatea lunii noiembrie si care va reglementa si modul in care va fi marcata Ziua Nationala a Romaniei. Orban subliniaza ca ziua de 1 Decembrie va fi marcata cu respectarea stricta a prevederilor privind limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2 si nu va exista parada.

"De 1 Decembrie vom adapta orice forma de sarbatorire a Zilei Nationale la regulile de protectie sanitara care sunt stabilite prin actele normative in vigoare", a declarat premierul Ludovic Orban duminica, raspunzand unei intrebari din partea presei.

Acesta a precizat ca Ziua National va fi marcata, insa fara parada militara la care in alti ani participau zeci de mii de oameni in toate marile orase ale tarii.

"Normal ca vom sarbatori Ziua Nationala, e Ziua Nationala, dar vor fi respectate toate regulile de protectie sanitara. Cu siguranta nu va mai fi acea parada, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii sa vina sa asiste la parada, va fi o sarbatorire in niste conditii mult mai stricte, care sa tina cont de numarul maxim de persoane in spatiu deschis care pot sa participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu strictete", a adaugat Ludovic Orban.

Seful Guvernului a precizat ca starea de alerta va fi prelungita printr-un act normativ care va fi adoptat la jumatatea acestei luni si care va reglementa si modul in care va fi marcata ziua de 1 Decembrie.

"Inca mai avem vreme, obiectivul nostru este sa reducem numarul de persoane care contracteaza acest virus pervers. Vom vedea conditiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotararea de Guvern prin care vom prelungi starea de alerta care va fi adoptata in jurul datei de 14 noiembrie", a mai declarat Orban.

 

 

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: