Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

125.000 morţi în urma dezastrului din Asia

Oficiali guvernamentali şi din domeniul sănătăţii, citaţi de agenţia Reuters, vorbesc despre 125.000 de oameni ucişi de valurile seismice care au devastat mai multe ţări din Asia de Sud şi Sud-Est. În regiunea Aceh, din Indonezia, cea mai afectată dintre zonele lovite de tsunami, s-a ajuns la aproape 80 de mii de persoane decedate.

Echipele de salvare nu au reuşit încă să ajungă în anumite zone din nordul insulei Sumatra, iar temerea cea mare este că mulţi dintre cei sinistraţi şi-au pierdut deja viaţa. Echipele de intervenţie din Oceanul Indian fac eforturi disperate să ajungă la victimele catastrofei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent, în ţările afectate de tsunami, cel puţin cinci milioane de persoane duc lipsa mijloacelor elementare de supravieţuire, proviziile de apă şi alimente fiind foarte reduse.

Pe de altă parte, milioane de oameni riscă să moară de foame şi din cauza epidemiilor, la cinci zile după catastrofă. Statele Unite, Australia, Japonia şi India au format o coaliţie pentru strîngerea de ajutoare. Guvernele străine au cerut peste 220 de milioane de dolari. 35 de milioane au fost promise de Statele Unite, care şi-au atras în acest fel furia presei.

Suedia este ţara europeană cel mai mult afectată de această catastrofă, între 2500 şi 4000 de morţi.

domeniu: 
categorie: