13,5 hectare de sere de ultimă generaţie în Pipera

Luni, 1 iunie, începând cu ora 1500, domnul Ilie Sârbu, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, va participa la inaugurarea centrului de producţie sere Pipera, aparţinând Organizaţiei de producători Hortifruct Bucureşti. Prezenţa ministrului agriculturii la eveniment se înscrie în politica de susţinere şi încurajare activă a investiţiilor în agricultură şi dezvoltare rurală.
 
Tehnologia de ultimă generaţie folosită, face din serele din Pipera un centru de referinţă europeană în domeniu. Temperatura, ventilaţia, cantitatea de îngrăşăminte sunt controlate prin intermediul calculatorului, lucrările în verde şi recoltarea fiind singurele operaţiuni realizate manual.
 
Pentru realizarea investiţiilor a fost necesară suma de 15 milioane euro. Serele se întind pe o suprafaţă de 13,5 ha şi au o capacitate de producţie de peste 7.000 t/an, asigurând necesarul de consum pentru Bucureşti şi zonele limitrofe. Investiţia se alătură altor 170 ha de sere aparţinând organizaţiei de producători Hortifruct.

domeniu: 
categorie: