14 români, anchetaţi de FBI

FBI prezintă dosarul a 14 români acuzaţi de conspiraţie, fraudă şi furt de identitate, pentru infracţiuni comise într-o amplă operaţiune de înşelăciune pe internet.

Potrivit unui comunicat al FBI, reteaua a reuşit să păcălească, în anul 2005, mii de persoane prin intermediul unor mail-uri care păreau a fi din partea băncii la care erau clienţi.

Cele peste 1,3 milioane de mail-uri trimise de români păreau a fi mesaje oficiale venite din partea People's Bank din Connecticut.

Astfel, clienţii erau păcăliţi să-şi divulge datele personale şi numerele de cont ale unor carduri de credit şi debit. Membrii reţelei înregistrau apoi informaţiile obţinute fraudulos pe benzile magnetice ale unor carduri cu ajutorul cărora sustrăgeau sume mici de bani din conturile victimelor.

Românii au fost inculpaţi la 18 ianuarie 2007 de un mare juriu din New Haven, iar la 10 noiembrie 2010 un alt mare juriu a modificat rechizitoriul. De asemenea, la începutul acestei luni, 3 dintre acuzaţi au fost extrădaţi din România în Statele Unite.

domeniu: 
categorie: