15 ani de la reînfiinţarea Asociaţiei Naţionale 'Cultul Eroilor'

Asociatia Nationala Cultul EroilorAdunarea festivă organizată cu prilejul împlinirii a 15 ani de la reînfiinţarea Asociaţiei Naţionale 'Cultul Eroilor', se va desfăşura joi, de la ora 11.00, în sala Polivalentă a Complexului Militar 'Haiducului'.
Asociaţia Naţională 'Cultul Eroilor' s-a reînfiinţat în 1991, sub titulatura de Comitetul Naţional pentru Restaurarea şi Îngrijirea Monumentelor şi Cimitirelor Eroilor, având ca prim obiectiv cunoaşterea reală a situaţiei monumentelor şi cimitirelor eroilor Neamului, precum şi a monumentelor, cimitirelor sau mormintelor eroilor străini care se găsesc pe teritoriul României.

Asociaţia Naţională 'Cultul Eroilor' este o asociaţie apolitică, nepatrimonială şi nonprofit, formată din cadre militare în rezervă şi retragere, profesori, personal din toate categoriile sociale şi are ca obiect de activitate cinstirea eroilor Neamului.

De la înfiinţare până în prezent prin activitatea desfăşurată de filialele judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale s-au construit, reconstruit sau reparat cca 1350 de monumente şi opere reprezentative închinate eroilor.

De asemenea, prin cercurile Cultul Eroilor din şcoli şi licee de pe tot cuprinsul ţării se cultivă în rândul tinerilor sentimente de pietate şi respect faţă de tradiţii şi trecut, reconsiderarea istoriei naţionale şi a interesului naţional.

Asociaţia are organ propriu de presă, revista „România Eroică” iar prin grija filialelor judeţene municipale, orăşeneşti şi comunale s-au editat o serie de monografii şi Cărţi de Aur” cu monumente şi opere reprezentative.

Asociaţia îşi desfăşoară activitatea sub înaltul patronaj al Patriarhiei Române şi al Ministrului Apărării, în strânsă colaborare cu Unitatea Naţională a Veteranilor de Război.

domeniu: 
categorie: