15.700 de poliţişti vor interveni pentru siguranţa cetăţenilor în noapte de revelion

Peste 15.700 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 31 decembrie 2010 2 ianuarie 2011, pentru ca trecerea dintre ani să aibă loc în condiţii de siguranţă. În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

De Revelion vor avea loc în toată ţara 187 de manifestări publice la care este aşteptat un public numeros. În general, manifestările publice de amploare organizate de primării vor avea loc în marile oraşe, în pieţele centrale sau case de cultură.
Pentru ca trecerea dintre ani să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în perioada 31 decembrie 2010 2 ianuarie 2011, peste 15.700 de poliţişti vor fi gata să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.
Din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic, peste 8.800 sunt poliţişti de ordine publică, peste 2.500 sunt poliţişti rutieri, iar peste 2.300 sunt poliţişti de investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi sau alte structuri ale poliţiei. De asemenea, peste 2.100 poliţişti vor constitui rezerva de intervenţie.
Poliţia Română şi în această perioadă va fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.
În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112, vom fi la datorie.
categorie: