20 de copii instituţionalizaţi din Hunedoara pleacă în vacanţă pe litoral

Cu sprijinul prefectului judeţului Hunedoara, Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Hunedoara şi prin bunăvoinţa S.C. Prietenia S.A., aparţinând omului de afaceri Lucian Iftimie, un număr de 20 de copii instituţionalizaţi de la centrele de plasament din judeţul Hunedoara, însoţiţi de 4 educatori, vor beneficia de o vacanţă pe litoral. Selecţia copiilor s-a făcut pe baza rezultatelor deosebite obţinute la învăţătură, ei fiind premianţi sau absolvenţi de liceu care au fost admişi în învăţământul superior.

Sejurul se va desfăşura în perioada 3 - 10.09.2003, la hotelul Florica din staţiunea Venus. Cheltuielile de transport vor fi asigurate de Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului Hunedoara, iar cele legate de masă şi cazare vor fi suportate de SC Prietenia SA şi prin contribuţia unor membri ai Delegaţiei Permanente a Partidului Social Democrat Hunedoara.

Referitor la această acţiune caritabilă, prefectul judeţului Hunedoara, Aurelian Serafinceanu a afirmat că cei implicaţi doresc să vină în sprijinul copiilor care au fost privaţi de grija părintească, dar care, prin rezultatele obţinute la învăţătură dovedesc că nu vor să se lase învinşi de greutăţile vieţii.

De altfel, încă din anul 2000, de când ocupa funcţia de consilier judeţean, Aurelian Serafinceanu s-a implicat în astfel de acţiuni menite să sprijine copiii aflaţi în centrele de plasament din judeţul Hunedoara.

domeniu: 
categorie: