264 de persoane dispărute si 212 urmariti au fost găsiti in Decembrie de politisti

264 de persoane semnalate ca dispărute de la domiciliu şi 212 urmăriţi la nivel naţional au fost depistaţi, în perioada 5–25 Decembrie a.c., de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale.   În perioada 5–25 Decembrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat 476 de persoane urmărite la nivel naţional.

Din totalul acestora, 264 erau semnalate ca fiind dispărute, 143 dintre acestea fiind cazuri de minori dispăruţi. De asemenea, poliţiştii au depistat 212 persoane urmărite la nivel naţional, 180 dintre acestea având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a 18 erau emise mandate de arestare preventivă, iar 11 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare.

 În urma colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Biroul Sirene, s-a reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 81 de persoane urmărite de autorităţile române.

Printre persoanele căutate de poliţişti se afla şi R. Gigi, de 31 ani, din Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, care era urmărit din 16 decembrie a.c. întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 10 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Bărbatul a fost depistat, la 19 decembrie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi încarcerat în Penitenciarul Slobozia.
 

categorie: