50 de romi au ocupat abuziv un imobil din sectorul 3

In urma mai multor sesizari primite din partea Asociatiilor de proprietari din bd. I.C.Bratianu si str. Blanari, primarul Eugen Plesca a cerut Directiei de Inspectie si Control sa actioneze pentru solutionarea problemelor semnalate. Cetatenii reclamau faptul ca in imobilul din str. Blanari nr. 2-4 - aflat in Administrarea Fondului Imobiliar al Municipiului Bucuresti, partial autodemolat, prezentand pericol de prabusire - s-au adapostit mai multe persoane care au transformat cladirea, datorita acumularii unor mari cantitati de deseuri, intr-un adevarat focar de infectie.

La sfarsitul saptamanii trecute, inspectorii Primariei Sectorului 3 impreuna cu lucratori din Sectia nr. 10 Politie si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei au efectuat un control in strada Blanari nr. 2-4, ocazie cu care au fost identificate peste 50 persoane de etnie rroma care locuiau fara forme legale, avand domiciliile, potrivit actelor de identitate, in alte sectoare ale Capitalei sau in alte localitati. S-a constatat ca marea majoritate au detinut locuinte proprietate pe care le-au vandut. Mai mult, locatarii ilegali au deteriorat locuintele, depozitand mari cantitati de deseuri. Inspectorii i-au somat sa paraseasca imobilul ocupat abuziv.

In dimineata zilei de astazi, 29 iulie, Directia Inspectie si Control din Primaria Sectorului 3 a procedat la o noua verificare; la actiune au participat si Directia Gospodarie Comunala, Brigada de Jandarmerie si Sectia 10 Politie; au fost identificate sapte persoane de etnie rroma care nu parasisera imobilul, acestea au fost transportate la Autogara Filaret; SC Grup Rosal Servis SRL a efectuat salubrizarea imobilului, iar 3D - deratizare interioara, Electrica SA a procedat la debransarea totala de curent electric si Directia de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei sectorului 3 a luat masuri de blocare a accesului în imobil pentru a preveni o noua ocupare abuziva.

domeniu: