500 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Râmnicului

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Acsinte Gaspar, a prezentat la Râmnicu-Vâlcea, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist şi a peste 5000 de vâlceni, mesajul Primului ministru, cu ocazia aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Episcopiei Râmnicului. Ministrul Acsinte Gaspar a subliniat rolul important pe care Biserica îl are în viaţa societăţii, precum şi preocuparea Guvernului de a lua toate măsurile posibile pentru apărarea ortodoxismului, în special prin refacerea unor lăcaşuri de cult ori prin ridicarea altora noi.

'Problemele Bisericii ortodoxe sunt pentru noi priorităţi', a afirmat ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, adresând participanţilor felicitări pentru marea sărbătoare şi îndemnul de a păstra credinţa strămoşească în jurul Sfintei Episcopii.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul a prezentat, în Judeţul Vâlcea, în cadrul unei întâlniri cu presa locală şi cu reprezentanţi ai presei centrale, Legea de revizuire a Constituţiei, precum şi măsurile de ordin legislativ luate de Guvern pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 19 octombrie 2003.

De asemenea, la postul TV local Etalon, în cadrul unei emisiuni dedicate revizuirii Constituţiei, au fost prezentate etapele procesului de elaborare, definitivare şi aprobare a Legii de revizuire, precum şi procedura referendumului.

Ministrul Acsinte Gaspar a ţinut să sublinieze cu această ocazie, că referendumul naţional nu este un obiectiv de partid, ci un obiectiv naţional şi a făcut apel la locuitorii judeţului Vâlcea pentru a participa la acest act cu semnificaţie deosebită pentru ţară, sub sloganul 'Un vot pentru România, un vot pentru Europa'.

domeniu: 
Autor: