81 de ani de la fondarea Partidului Naţional Ţărănesc

maniu1La 10 octombrie 2007 se implinesc 81 de ani de la istorica fuziune a Partidului Naţional Român (PNR) din Transilvania, condus de Iuliu Maniu, cu Partidul Ţărănesc (PŢ) din Vechiul Regat, condus de Ion Mihalache.

În sala "Transilvania" din Bucureşti a avut loc Congresul Extraordinar al PNR şi, în acelaşi timp, în sala "Amiciţia" cel al PŢ. Ambele congrese au ratificat în unanimitate fuziunea, ceea ce a constituit actul de naştere al Partidului Naţional Ţărănesc (PNŢ).

maniu

Biroul de conducere al noului partid era alcătuit din şapte membri, avându-l ca preşedinte pe Iuliu Maniu (PNR) şi vicepreşedinte pe Ion Mihalache (PŢ).

mihalache1

Născut prin fuziunea din 10 octombrie 1926, PNŢ a împletit armonios programele celor două partide, fiind partidul cu cea mai mare audienţă interbelică al cărui destin s-a suprapus cu destinul poporului român. 

pntcd1

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat este continuatorul de drept şi de fapt al PNŢ, iar acţiunea sa politică modernă se orientează către reconstrucţia şi dezvoltarea ţării, către o Românie europeană.

domeniu: 
categorie: