89.450 de români lucrează cu carte de muncă în ONG-uri

In anul 2008, 89.450 de romani erau angajati in sectorul neguvernamental, in conditiile in care 68% din cele 21.319 de ONG-uri active in Romania, functioneaza exclusiv pe baza de voluntariat.

Pentru anul 2007, numarul de locuri de munca din sectorul neguvernamental a fost mai mare decat numarul locurilor de munca din alte sectoare cum ar fi intermedierile financiare (97.000 salariati) sau industria extractiva  (84.000 de salariati).
Informatiile prezentate sunt extrase din cadrul raportului „Romania 2010. Sectorul neguvernamental- profil, tendinte, provocari”, ce realizeaza un bilant al ultimilor douazeci de ani de dezvoltare a sectorului neguvernamental in Romania, oferind  informatie structurata cu privire la dimensiunea acestuia, dinamica, diversele evolutii sub-sectoriale sau analiza pe domenii de activitate, insotite de recomandari care sa sustina consolidarea si sustenabilitatea sa.

Raportul va fi lansat  in cadrul conferintei  „Sectorul neguvernamental dupa 20 de ani – realizari si provocari”, ce va avea loc  joi, 7 octombrie 2010 in Bucuresti, la Hotelul Howard Johnson Grand Plaza, din Calea Dorobantilor 5-7.

Evenimentul va reuni experti internationali, reprezentanti ai societatii civile, alaturi de membri ai mediului academic, administratiei publice, partidelor politice, mass media si va constitui totodata spatiul unui dialog deschis despre realizarile si provocarile sectorului neguvernamental romanesc din ultimele doua decenii.

 

domeniu: 
categorie: