Absolvenţii promoţiei 2011 a Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', avansaţi în grad

Absolvenţii Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', promoţia 2011, au fost înaintaţi în grad profesional şi militar, joi, 29 decembrie a.c., în cadrul unei ceremonii la care au participat şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu şi alţi oficiali din cadrul M.A.I..

Chestorul şef de poliţie Marian Tutilescu i-a felicitat pe proaspeţii ofiţeri şi a prezentat mesajul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, adresat, cu acest prilej, absolvenţilor Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". 
"Oamenii au nevoie de siguranţă, au nevoie de prezenţa poliţiştilor de ordine publică şi a  jandarmilor, pe stradă, în mijlocul comunităţii. Toţi vrem să ne ştim copiii în siguranţă atunci când se joacă sau merg la şcoală. Avem nevoie de o nouă abordare în activitatea de poliţie, o abordare bazată pe prevenire, informare, transparenţă. Oamenii trebuie să fie preveniţi despre ceea ce înseamnă criminalitatea şi trebuie să cunoască eforturile permanente pe care instituţia le depune pentru a le asigura securitatea", se arată în mesajul ministrului Administraţiei şi Internelor.
După festivitatea de absolvire şi înaintare în gradul profesional şi militar, ofiţerii au fost repartizaţi, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea descrescătoare a mediilor generale de absolvire.
În acest an, au absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" 572 de studenţi, dintre care 531 la Facultatea de Poliţie şi 41 Facultatea de Pompieri. În acest an, de asemenea, au absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"  (Facultatea de Poliţie) şi 41 de studenţi, la forma de învăţământ "cu frecvenţă redusă", cărora li s-a acordat primul grad de ofiţer.
    
La festivitate au participat şi 50 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pregătiţi pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor, cărora li s-a acordat primul grad de ofiţer. 
Şef al promoţiei 2011 al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" este subinspector de poliţie Manole Angela Alexandra, cu media generală de absolvire 9.87, numele acesteia fiind înscris pe placa de onoare.
Din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, la eveniment au mai participat adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Lucian Guran, secretarul general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestor principal de poliţie Petre Tobă.
domeniu: 
categorie: