Academia Tehnică Militară a sărbătorit 55 de ani de la înfiinţare

Luni, 1 noiembrie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Ioan Mircea Paşcu, şi a secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Armamente, dr. ing. Gheorghe Matache, la Academia Tehnică Militară au avut loc activităţi prilejuite de sărbătorirea a 55 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Cu acest prilej s-a desfăşurat şi ceremonialul de predare a comenzii Academiei Tehnice Militare noului comandant, generalul de flotilă aeriană dr. ing. Jan Gavrilă.

Ministrul apărării naţionale a subliniat, în alocuţiunea sa, rolul învăţământului superior tehnic militar şi importanţa Academiei Tehnice Militare, care este singura instituţie în care se predau discipline de specialitate pentru segmentul de pregătire din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Gheorghe Matache a arătat că această instituţie militară de învăţământ trebuie să continue procesul de reorganizare şi de adaptare la realităţile generate de apartenenţa ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică, continuând să menţină ridicat nivelul de pregătire a absolvenţilor. Şeful Departamentului pentru Armamente a adresat felicitări tuturor celor care şi-au adus contribuţia la organizarea învăţământului superior tehnic militar.

domeniu: 
categorie: