Accident mortal, provocat de cumnatul fostului primar Dumitru Sechelariu

Cumnatul lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a fost implicat într-un accident în care şi-au pierdut viaţa două persoane iar alte două au fost rănite. Accidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 20.00, în dreptul localităţii Nicolae Bălcescu. Marţi seara, în jurul orei 20,00, Ion Bejan, de 30 de ani, fratele Laudetei Sechelariu, aflat la volanul autoturismului Volkswagen Passat cu numărul de înmatriculare BC 07 BAY. În dreptul comunei Nicolae Bălcescu, Bejan a acroşat un autotursm Opel care circula regulamentar în aceiaşi direcţie de mers. În urma impactului, maşina în care se aflau trei persoane a fost aruncată pe contrasens, unde s-a izbit frontal de un Mercedes condus tot regulamentar.

În urma impactului deosebit de puternic dintre cele două maşini, două persoane şi-au pierdut viaţa, o a treia a suferit leziuni foarte grave, iar alta a fost lovită uşor. 'Accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive şi a neatenţiei la volan', spune Carmen Şova, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

În accident şi-au pierdut viaţa Eugen Giurgilă, de 44 de ani, din Roman, şoferul Opelului, şi Galina Kurschl, româncă stabilită în Germania. Culmea destinului, nemţoaica venise în ţară în acea zi şi fusese aşteptată la Otopeni de Giurgilă pentru ca a doua zi să participe la înmormântarea mamei ei, în Roman. Tot în Opel se mai afla o adolescentă de 15 ani, Andreea Martişca, nepoată de-a româncei plecate în Gernamia înainte de '90, care a suferit fractură de femur şi ruptură de splină, starea sănătăţii sale fiind deosebit de gravă. Toţi cei cinci parageri din Mercedesul care a lovit frontal Opelul au scăpat doar cu câteva zgârieturi, fiind salvaţi de airbag-uri.

Ion Bejan a scăpat doar cu câteva răni uşoare. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Bacău, Ion Bejan este acum cercetat pentru 'ucidere din culpă şi vătămanre corporală gravă din culpă'. Totdată, lui Bejan i-au fost recoltate probe de sânge pentru a-i fi stabilită alcoolemia.

domeniu: 
categorie: