Acţiunea Populară o acuză pe Hildegard Puwak de trafic de influenţă

Presa a dezvăluit că peste 150.000 de euro din fondurile pe care Uniunea Europeană le acordă României pentru susţinerea procesului de integrare europeană au ajuns în firmele aflate în proprietatea familiei Puwak. Mai mult, actualul ministru al integrării, Hildegard Puwak, este chiar administratorul uneia dintre aceste firme.

Guvernarea PSD încearcă să dirijeze fondurile europene exclusiv în folosul clientelei sale. Aceasta a dus, pe de o parte, la pierderea sau la amînarea unor împrumuturi nerambursabile pe care Uniunea Europeană le alocase României. Pe de altă parte, fondurile care au ajuns totuşi în România au îmbogăţit oamenii partidului de guvernămînt.

Ministrul Hildegard Puwak, care supraveghează derularea fondurilor europene, nu s-a jenat să dea bani din aceste fonduri firmelor familiei sale. Păstrîndu-şi calitatea de administrator la firma soţului ei, doamna ministru a încălcat legea anticorupţie. Afacerile ministrului Puwak dovedesc din nou că promovarea legii anticorupţie a fost doar o manevră electorală, menită să mai spele imaginea pătată a guvernanţilor.

În doi ani şi jumătate de guvernare, ministrul Puwak şi-a demonstrat cu prisosinţă incompetenţa în coordonarea procesului de integrare europeană a României. Dezvăluirile presei din aceste zile ne arată că Hildegard Puwak este incompetentă doar cînd este vorba despre interesul naţional. Atunci cînd este în joc propriul ei interes, doamna Puwak este foarte capabilă.

domeniu: 
categorie: