Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa rutieră

În perioada sărbătorilor de Crăciun, Poliţia Rutieră a desfăşurat şi continuă să desfăşoare acţiuni pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor care aduc atingere normelor rutiere.

 Creşterea disciplinei în trafic şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave reprezintă obiectivele poliţiei rutiere, atât timp cât anual în accidente de circulaţie mor sau sunt vatamate mii de persoane, costurile implicate, cuantificându-se în sume impresionante de bani şi suferinţe incomensurabile.

La nivel naţional, situaţia accidentelor grave de circulaţie produse în perioada 23- 25 decembrie a.c., se prezintă după cum urmează:
Au fost înregistrate un număr total de 34 de accidente grave.
Din cauza acestor accidente grave au fost înregistrate 11 decese de persoane şi 33 de persoane care au fost rănite grav.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată, că se înregistrează scăderi la toţi indicatorii statistici ( - 44 accidente grave, - 19 morţi şi - 113 răniţi grav  în urma accidentelor înregistrate).
În vederea menţinerii unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din toată ţara a fost luată măsură intensificării controalelor pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic rutier intens.
Ocazionat de întoarcerea bucureştenilor către Capitală au fost amplasate la toate intrările în Bucureşti, pe drumurile naţionale echipaje rutiere de control.

De asemenea au fost amplasate 13 echipaje rutiere în Judeţul Ilfov şi pe drumurile naţionale DN 1, DN 2 şi pe DN 6.
Totodată, se acordă o atenţie deosebită şi rutelor din Judeţul Prahova, unde sunt amplasate echipaje de poliţie, pe majoritatea segmentelor de drum, potenţial periculoase şi în zonele cu numeroase treceri pietonale.

domeniu: 
categorie: