Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Administraţie Locală

Primăria Sectorului 3 pregătită pentru deszăpezire

Primăria Sectorului 3 acţionează conform Programului de deszăpezire şi combatere a poleiului pentru sezonul de iarnă 2005-2006.SC. Rosal Grup SRL este pregătită să acţioneze pe străzile cu transport în comun, arterele de penetraţie şi cele de legătură inclusiv accesele la staţiile de salvare, spitale policlinici, fabrici de pâine, pieţe, pompieri, creşe, grădiniţe, şcoli, poliţie, garaje RATB. Reamintim că pentru combaterea poleiului sunt pregătite 2000 tone sare umectată, 165 tone Safe Cote în amestec cu clorură de calciu, 60 tone safe cote cu clorură de sodiu şi 60 de tone safe cote pur.

Cei mai buni 10 sportivi ai judeţului Sălaj

Direcţia Judeţeană pentru Sport Sălaj a desemnat cei mai buni 10 sportivi ai anului 2005 în judeţul Sălaj, iar premierea acestora a avut loc, joi, într-un cadru festiv. Astfel, cele 'patru fete de argint' ale lui Gheorghe Tadici, componente ale HC Zalău şi ale echipei naţionale de handbal feminin care a cucerit medaliile de argint în Federaţia Rusă, şi anume Roxana Gatzel, Ramona Farcău Maier, Raluca Ivan şi portăriţa Tereza Tamaş, s-au clasat pe primul loc, alături de atletul Gheorghe Guşet, legitimat la CSM Armătura Zalău.

Revelion stradal la Tg-Mureş

Şi în acest an Primăria Tg-Mureş invită locuitorii municipiului să participe la spectacolele organizate cu prilejul trecerii în noul an. Municipalitatea a pregătit un program special susţinut de îndrăgiţi interpreţi de muzică uşoară.

Începând cu ora 21 pe scena amenajată în centrul munipiului îşi vor da concursul Gemina, Draft, Oops, Cassa Loco şi Aktiv.

La miezul nopţii va avea loc un spectacol de artificii care va dura aproximativ un sfert de oră şi care va marca trecerea în noul an.

Tg-Mureş: Tarifele la transportul în comun se vor scumpi din nou

Tarifele la transportul public de persoane din Tg-Mureş vor fi majorate cu aproximativ 20%, în prima jumătate a anului viitor. Hotărârea a fost luată în ultima şedinţă a Consiliului Local (CL) din 2005.

Consilierii au decis ca majorarea să fie aplicată începând cu al doilea trimestru al anului viitor, deşi conducerea Asocierii Transport Local - Siletina a solicitat ca scumpirea să intre în vigoare, încă din luna ianuarie.

Reţeaua de sisteme de securitate în şcoli va fi extinsă în sectorul 6

În anul 2006, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor, va extinde reţeaua de sisteme integrate de securitate în alte trei dintre liceele de pe raza sectorului: Liceul Teoretic 'Mircea Eliade', Colegiul Tehnic 'Petru Maior' şi Grupul Şcolar 'Iuliu Maniu'.
In prezent, astfel de sisteme functioneaza in cinci unitati de invatamant preuniversitar de stat: Colegiul National 'Elena Cuza', Liceul Teoretic 'Grigore Moisil', Liceul Teoretic 'Tudor Vladimirescu', Liceul Teoretic 'Marin Preda' si Grupul Scolar Economic 5 'Costin C. Kiritescu'.

Servicii publice permanente pentru locuitorii sectorului 3

În perioada 31 decembrie-02 ianuarie, locuitorii sectorului 3 se pot adresa pentru urgenţe Dispeceratelelor care funcţionează non-stop la Primăria Sectorului 3 - tel. 9854 şi la Poliţia Comunitară - tel. 9543. De asemenea, Poliţia Comunitară Sector 3 asigură păstrarea ordinea publică în sector cu 18 echipe de patrulare. În aceeaşi perioadă, autoritatea locală asigură următoarele permanenţe: Serviciul Înregistrări Decese (program de lucru cu publicul între orele: 10.00-12.00), iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - tel.

Orarul mijloacelor de transport in comun in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie

In zilele de 31 decembrie 2005 si 2 ianuarie 2006 toate liniile de transport public de suprafata vor functiona dupa un program specific unei zilei de sambata. Pe 31 decembrie parcul va fi suplimentat iar in noaptea de Anul Nou si pe 1 ianuarie 2006 se va circula cu un parc corespunzator zilei de duminica. In noaptea de Anul Nou, intre orele 23.30 si 5.30, vor functiona din 30 in 30 de minute autobuzele de pe urmatoarele linii de transport in comun: 5, 12, 15, 16, 20, 21, 32, 34, 41, 76, 79, 85, 86, 92, 93, 97, 104, 117, 123, 131, 168, 178, 311, 313, 323, 331, 368, 385, 644 si 645.

Programul primăriilor de sector de sărbători

Primariile de sector vor asigura servicii de permanenta pentru a raspunde urgentelor aparute in teritoriu. Organizati in doua schimburi, intre orele 8-14 si 14-22, ofiterii de serviciu vor prelua problemele semnalate de cetateni, iar apoi le vor anunta imediat catre serviciile publice responsabile. Program de permanenta este asigurat si la Serviciul de Stare Civila - Biroul inregistrari decese, unde se va lucra cu publicul intre orele 9-13. Pentru pastrarea ordinii si linistii publice, agentii de la Directia Politiei Comunitare vor asigura servicii de permanenta 24 de ore din 24.

Vacanţă la munte pentru copiii instituţionalizaţi

Copiii din Centrul pentru copii cu nevoi speciale numărul 2 din sectorul 6 vor avea parte de o săptămână de vacanţă la Buşteni, oferită de Primăria sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cei 55 de copii instituţionalizaţi vor ajunge la Buşteni pe 3 ianuarie şi vor beneficia, alături de educatorii care îi însoţesc, de transport auto şi pensiuni complete gratuite.

Cadouri pentru familii cu mulţi copii

Filiala Cruce Roşie Sector 3 şi Primăria Sectorului 3 au pregătit, şi în această săptămână, cadouri pentru cei mai puţin răsfăţaţi de soartă. Pentru 40 de familii cu mulţi copii s-au pregătit pachete conţinând obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte noi, alte două familii cu nouă şi şase copii primind cadou un frigider şi respectiv, o maşină de spălat.

Orarul farmaciilor de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă, până în 2 ianuarie, în fiecare din cele şase sectoare ale Capitalei anumite farmacii vor funcţiona cu program permanent. Sectorul 1: Farmacia Cris Intermed, Bd. Aerogării nr.32; Sensiblu 1 Mai, Bd. 1 Mai nr. 92; Sensiblu Amzei, Str. Amzei nr 10-22; Sensiblu Berzei, Str. Berzei nr. 50 bis; Sensiblu Lahovari, Str. George Enescu nr. 36-40; Sensiblu Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu nr.7; Sensiblu Titulescu, Bd. Titulescu nr. 39-49; Beller, Av. R.

Prima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale pe 2006 este 3 ianuarie

Primăria sectorului 3 - Direcţia Impozite şi Taxe Locale a anunţat că de marţi 3 ianuarie 2006, persoanele fizice şi juridice îşi pot achita obligaţiile financiare. Impozitele vor putea fi plătite în următoarele locaţii: sediile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale din str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5; str. Câmpia Libertăţii nr. 36; str. Sf. Vineri nr. 32. Program de lucru cu publicul este de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30.

Brazi abandonaţi în pieţele bucureştene

Brazi care ar forma o padure de 7,5 ha sau care, daca ar fi insirati, s-ar intinde pe o distanta de 75 de km au ramas abandonati in pietele sectorului 2 dupa trecerea Craciunului. In Piata Obor din Capitala, primaria a stivuit toti brazii pe platoul central ca o dovada a distrugerilor padurilor. Toti cei care sarbatoresc Craciunul in stil vechi sunt asteptati astazi, pana la ora 17 pentru a lua, gratis, brazii necesari impodobirii de sarbatoare.

Toate concesiunile din Centrul Civic al Braşovului vor fi anulate în ianuarie

Pe 27 decembrie a avut loc ultima întâlnire între reprezentanţii concesionarilor din Centrul Civic şi primarul George Scripcaru pe tema construcţiilor începute de atâţia ani şi neterminate nici până acum. Întâlnirea de marţi a stat sub semnul avertizării finale. „Văd că nu putem face nici un pas în rezolvarea problemei existente în Centrul Civic. Îmi pare rău, dar din ianuarie 2005 toate concesiunile vor fi anulate. Acest lucru îl voi propune Consiliului Local în prima şedinţă din anul viitor.

Primarul din Apold (Mş) susţine că este victima unei înscenări

Primarul comunei mureşene Apold, Nicolae Colceriu, care este cercetat pentru luare de mită în urma unui flagrant organizat la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat, marţi, că este victima unei înscenări. Colceriu a relatat că vineri, în ziua când a fost organizat flagrantul, el era plecat la Alba Iulia împreună cu contabilul.

Traian Băsescu va fi de Revelion în Piaţa Universităţii

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB, organizeaza in Piata Universitatii, intre orele 19.00 - 03.00, spectacolul dedicat intampinarii noului an, REVELION 2006. Sambata, 31 decembrie, pe scena amenajata in fata Teatrului National vor evolua in prima parte a programului trupe si artisti consacrati: Hara, Akcent, Mandinga, Directia 5, Proconsul, Iris, Vama Veche, Holograf, Voltaj si Sensor.

Zeci de parcări vor fi construite în zonele aglomerate

Investitia va fi realizata in regim de parteneriat public-privat. Aceasta inseamna ca firmele private se vor asocia cu Primaria Capitalei si vor suporta costurile lucrarilor, in timp ce edilii vor oferi terenurile necesare. Dupa darea in folosinta a parcarilor, se va stabili ce procent din incasari vor primi firmele respective si cat va reveni primariei. Firmele vor putea astfel sa-si recupereze cheltuielile si sa obtina apoi profit.

Drepturi salariale în avans

Primăria Sectorului 3 a acordat în această lună atât salariaţiilor săi, cât şi cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 3, avansul aferent lunii decembrie. Această măsură a fost luată pentru a oferi angajaţilor Primăriei Sectorului 3 şi cadrelor didactice posibilitatea să-şi facă cumpărăturile specifice de Crăciun şi Anul Nou. Astfel, 326 de angajaţi ai Primăriei Sectorului 3, precum şi 5257 salariaţi din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar, respectiv profesori, personal tesa şi auxiliar au beneficiat începând cu 15 decembrie de acest drept salarial.

Cursuri RATB de calificare auto

Cursuri de calificare pentru conducatori vehicule si specializare. 1) Curs calificare conducatori auto categoria B - durata curs 1 luna in care teorie 40 ore; practica 30 ore; simulator 6 ore.Pret:3.360.000lei/cursant.
2) Curs calificare conducatori auto categoria C - durata 3,5 luni in care teorie 84 ore; practica 40 ore. Pret: 7.512.000lei/cursant.

1600 autorizaţii de construcţie eliberate în sectorul 3

Directia Urbanism si Amenajarea Teritoriului Sector 3 a eliberat, de la inceputul acestui an, 1623 certificate de urbanism si autorizatii de construire pentru locuinte, birouri, anexe gospodaresti si spatii comerciale. 'Pentru obtinerea unui certificat de urbanism sunt necesare urmatoarele acte: copie act proprietate, chitanta taxa, doua planuri cadastrale scara 1/500 si doua planuri cadastrale scara 1/2000.

Ajutoare pentru încălzire numai pe grile tarifare

Incepand cu 1 ianuarie 2006, persoanele cu venituri sub 3 milioane de lei pe membru de familie vor primi ajutoare pentru incalzire. Oamenii vor avea obligatia sa incheie contracte cu furnizorul de apa calda si caldura imediat dupa Anul Nou. De ajutoare vor beneficia cei peste 3,8 milioane de pensionari cu pensii sub 3 milioane lei pe luna, ca si romanii cu venituri cuprinse intre 1,1 si 3,1 milioane lei pe luna pe membru de familie. In aceasta situatie, este bine sa stiti la ce ajutor social va puteti astepta sa primiti din partea statului, in functie de propriile venituri.

Costel Simion, al doilea subprefect învestit azi în funcţie

Noul subprefect al Capitalei, Costel Simion, va depune juramantul la investirea in functie marti, 27 decembrie. Ceremonia va avea loc in prezenta secretarului de stat pentru Relatia cu Prefecturile si a reprezentantului Ministerului Administratiei si Internelor. Prefectul Mioara Mantale si subprefectul Catalin Deaconescu vor fi primii care il vor felicita pe noul coleg. Costel Simion il inlocuieste pe Serban Bucur, care a demisionat din functia de subprefect al municipiului Bucuresti pe 1 decembrie a.c.

Inaugurarea patinoarului 'Drumul Taberei'

Maine, Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, va inaugura oficial patinoarul 'Drumul Taberei'. Manifestarea va debuta incepand cu orele 18.00, vis-a-vis de Piata Drumul Taberei, unde este amplasat patinoarul, si unde sunt asteptati cu mic cu mare toti
bucurestenii dornici de distractie.

Cu o suprafaţa de 1.800 m2(60 m x 30 m), locatia reprezinta un spatiul ideal de agrement, destinat tuturor categoriilor de varsta, astfel incat sa ne putem bucura cu totii de iarna.

Sărbătoarea luminii pentru evreii din Bacău

La sinagoga din centrul Bacăului a fost organizată ieri festivitatea aprinderii celei dintâi lumânări cu ocazia începerii sărbătorii luminii, Hanuka. Hari Vigdar, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Bacău spune că, pentru evrei, Hanuka este una din cele mai importante sărbători din an. Hanuka este un cuvânt care în ebraică înseamnă 'inaugurare' şi desemnează o sărbătoare care durează opt zile. Numită şi sărbătoarea luminii, Hanuka aminteşte evreilor de prima revoltă a poporului lui Israel când romanii au încercat să le profaneze templul.

Studenţii din Timişoara nu mai plătesc taxe

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara a decis eliminarea zecilor de taxe pe care studenţii trebuia să le achite pentru fiecare document eliberat de instituţie. Cei 20.000 de studenţi plăteau până în acest semestru 31 de taxe pentru înscriere, reînmatriculare, transfer, refacere a laboratoarelor, eliberare de certificate şi situaţii şcolare, mărire de note ş.a.

Senatul UVT a decis să le elimine, pentru că sunt prea multe, aşa că din semestrul II studenţii vor reuşi să strângă mai mulţi bani pentru traiul de zi cu zi.

Asistenţa medicală de urgenţă de Crăciun

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti face cunoscute spitalele de urgenţă - adulţi şi copii - care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în ziua de 26 decembrie a.c. Acestea sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca (tel. 599.22.57, 599.23.00, 599.23.01, 599.23.04); Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (tel. 318.05.22, 318.05.25, 312.81.04, 318.05.55); Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' (tel.