Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Adunare Generală a Uniunii Academiilor Europene de Ştiinţe Agricole

Cea de-a IV-a Adunare Generală a Uniunii Academiilor Europene de Ştiinţe Agricole (UEAA) şi Simpozionul asociat acesteia, cu tema “Fertilitatea Solului şi Viitorul Agriculturii în Europa” s-a desfăşurat la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), în perioada 25-27 iunie 2006 Printre membrii fondatori ai UEAA, creată în anul 1999, se numără Uniunea Italiană a Academiilor de Agricultură, Academia Franceză de Agricultură, Academia Rusă de Ştiinţe Agricole, Societatea Regală Olandeză de Ştiinţe Agricole, Academia Germană de Ştiinţe Agricole, Academia Letonă de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Academia Poloneză de Ştiinţe, Academia Estoniană de Ştiinţe, Academia Naţională de Ştiinţe a Republicii Belarus, Academia Slovenă de Ştiinţe şi Arte, Academia Croată de Ştiinţe şi Arte, Academia Ucrainiană de Ştiinţe Agricole şi Academia Română de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

În cadrul Adunării Generale de la Bucureşti au fost primiţi 4 noi membri: Academia Regală Suedeză de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Institutul Norvegian de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova şi Centrul Naţional Bulgar de Cercetări Agricole. Tot la reuniunea de la Bucureşti, conform statutului, domnul Academician Cristian Hera a fost ales pentru următorii 2 ani Preşedinte al UEAA.

Propunerile formulate de partea română pentru îmbunătăţirea activităţii viitoare a UEAA au fost preluate de Adunarea Generală şi vor fi introduse în documentul final al reuniunii care urmează să fie definitivat şi introdus pe site-ul de web al UEAA (www.euracadagri.org).

Aceste propuneri se referă la:

· Întreprinderea demersurilor necesare pentru a se obţine statutul de "organism corespondent" în cadrul FAO şi recunoaşterea UEAA de către noul Comitet Coordonator pentru Cercetare Agricolă (SCAR) al Comunităţii Europene.

· Promovarea activităţilor Uniunii şi a schimbului de informaţii între membri prin actualizarea periodică a site-ului de web al UEAA (www.euracadagri.org), asigurându-se întreţinerea prin rotaţie a web site-ului de către membrul care deţine preşedinţia UEAA.

· Formularea unor puncte de vedere comune pentru a atrage atenţia diferitelor organisme europene cu privire la problemele de agro-mediu de actualitate aflate în dezbatere.

· Atragerea de noi membri în UEAA şi selectarea subiectelor de Seminar în corelaţie cu specificul agricol al ţării gazdă, precum şi atragerea tinerilor cercetători în activităţile ştiinţifice ale Uniunii.

· Dezvoltarea relaţiilor între oamenii de ştiinţă din cadrul Uniunii, în special prin participarea la consorţii de proiecte de cercetare cu subiecte de agro-mediu, supuse diferitelor apeluri ale Programului Cadru 7 al Comunităţii Europene.

domeniu: 
categorie: