Afaceri într-un mediu ostil pentru întreprinzătorii privaţi

Preşedintele Patronatului IMM Galaţi, Marian Filimon, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că întreprinzătorii privaţi s-au săturat să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu de afaceri ostil. 'Suntem nemulţumiţi de vicierea gravă a mediului de afaceri, nu mai suportăm această situaţie şi nu înţelegem de ce nu se face nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei. Există două categorii de întreprinzători, unii şmecheri şi alţii naivi. Şmecherii sunt cei care se sustrag de la plata dărilor către stat, iar naivii sunt cei care, conştiincioşi, îşi plătesc toate datoriile', a specificat preşedintele Patronatului IMM.

Pentru a întări cele spuse, Marian Filimon a prezentat un raport al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Galaţi din care reiese că valoarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat erau, la data de 30 iunie 2003 de peste 2000 miliarde de lei. În 2002, un număr de 58 agenţi economici au beneficiat de eşalonări la plată în valoare de peste 109 miliarde lei şi 22 de agenţi economici au fost scutiţi de la plata impozitelor şi taxelor cu 15 miliarde de lei.

În 2003, eşalonările au depăşit 260 miliarde de lei, de care au beneficiat 152 agenţi economici. În acelaşi an, scutirile la plată au însumat un miliard de lei, de care au beneficiat 10 agenţi economici.

domeniu: 
categorie: