Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Agenda infracţională a zilei de 28 August

Poliţiştii din ţară au efectuat acţiuni şi cercetări pentru depistarea infracţiunilor comise de cetăţeni.

Tone de floarea soarelui transportată fără documente legale
Poliţiştii au depistat tone de arme periculoase, arme şi muniţii
Fără alcool la volan!

Tone de floarea soarelui transportată fără documente legale
Un autotractor care transporta 24,5 tone de floarea soarelui fără documente legale, a fost depistat în trafic de poliţiştii din băcăuani / Societatea comercială căreia îi aparţinea mijlocul de transport a fost sancţionată, iar autocamionul a fost indisponibilizat.

La data de 27 august a.c, poliţişti ai Serviciului Rutier Bacău au oprit pentru control pe Calea Romanului, din municipiul Bacău, un autotractor, la volanul căruia se afla Ion M., de 50 de ani, din judeţul Ialomiţa.

În urma verificărilor a rezultat că autotractorul transporta 24,5 tone de floarea soarelui, iar conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale, fapt pentru care au fost sesizaţi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Bacău şi comisarii Gărzii Financiare Bacău.

Cele 24,5 tone de seminţe de floarea soarelui aparţineau unei societăţi comerciale din judeţul Iaşi, societate ce a fost sancţionată conform O.G. 93/2009 privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri. De asemenea, autotractorul a fost reţinut de către comisarii Gărzii Finanicare până la clarificarea situaţiei mărfii, iar cantitatea de floarea soarelui a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Poliţiştii au depistat tone de arme periculoase, arme şi muniţii

Pe linia substanţelor periculoase, acţiunea s-a derulat în judeţele Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ilfov, Prahova şi Sibiu, vizând agenţii economici înregistraţi sau notificaţi să efectueze operaţiuni cu substanţe chimice periculoase.

În ultimele două săptămâni, poliţişti din cadrul structurilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cele opt judeţe, împreună cu specialişti ai instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniu (Inspectoratele Teritoriale de Muncă, Agenţiile Judeţene de Protecţie a Mediului şi Comisariatele Judeţene ale  Gărzii Naţionale de Mediu), au acţionat pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legislaţiei privind regimul substanţelor periculoase (domeniu reglementat juridic de prevederile Legii nr. 360/2003 privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, ale H.G. nr. 1.408/2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase şi O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului).

Totodată, s-a urmărit prevenirea faptelor de natură penală sau contravenţională şi a riscurilor de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi ecosistemele terestre, prin nerespectarea prevederilor legale.

Oamenii legii au acordat o atenţie deosebită depistării situaţiilor de risc, generate de condiţiile necorespunzătoare de depozitare şi folosire a substanţe periculoase  toxice şi foarte toxice şi a substanţelor expirate (care, potrivit legii, sunt încadrate în categoria deşeurilor periculoase, ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă accidentele ecologice).

Rezultatele activităţilor desfăşurate s-au materializat în constatarea a 29 de infracţiuni, dintre care 10 infracţiuni la O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 16 la Legea nr. 360/2003 privind regimul substanţelor periculoase, 1 infracţiune prevăzută de art. 312 Codul penal - trafic de substanţe toxice, 1 infracţiune prevăzută de O.U.G. nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor şi 1 prevăzută de art.208-209 Codul Penal - furt calificat.

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei, pentru alte nereguli constatate.

În urma acţiunii, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 5.487 kg. şi 10.015 litri de substanţe chimice periculoase, precum şi 17 kg. de mercur.

Fără alcool la volan!

490 de conducători auto au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri conducând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice în urma unei acţiuni desfăşurate timp de două zile la nivel naţional. 132 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru alcool la volan.

Direcţia Rutieră din I.G.P.R. a coordonat în zilele de 25 şi 26.08.2010 la nivel naţional, acţiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiunile au urmărit reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul acestei cauze, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare.

Pe parcursul acţiunilor au fost angrenaţi 3.050 de poliţişti, cu 1.842 de autovehicule.

Au fost testaţi peste 25.000 de conducători auto, 490 dintre aceştea fiind depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În 132 de cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale, alţi 358 de şoferi fiind sancţionaţi contravenţional.

- Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie, indiferent de calitatea avută –conducător auto, pieton, biciclist etc. Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

domeniu: 
categorie: