Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Agenda infracţională a zilei de 28 Septembrie 2010 (I)

Poliţiştii din ţară au efectuat acţiuni şi cercetări pentru depistarea infracţiunilor comise de cetăţeni:

-10.000 pachete  cu ţigarete  de contrabandă,  confiscate de inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră din Mehedinţi
-Ţigări de contrabandă şi alcool fără documente legale

-Cercetat de poliţişti pentru înşelăciune cu contracte de leasing

Cercetat de poliţişti pentru înşelăciune cu contracte de leasing

Administratorul unei societăţi comerciale este suspectat că a prejudiciat o firmă din Cluj cu peste 1.550.000 de lei, emiţând facturi pentru 40 de autoturisme achiziţionate în leasing, neconforme cu realitatea.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Hunedoara au început urmărirea penală faţă de IONEL B., de 41 de ani, din Deva, administratorul unei firme, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, în cursul anului 2008, suspectul a indus în eroare o societate comercială din Cluj-Napoca, în urma încheierii a 40 de contracte de leasing pentru 40 autoturisme de provenienţă străină. Astfel, a emis facturi care nu au fost conforme cu realitatea, trecând un alt an de fabricaţie decât cel real, prejudiciul creat fiind de 1.550.774 lei.

Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Ţigări de contrabandă şi alcool fără documente legale

Administratorul unei societăţi comerciale din Neamţ a fost reţinut pentru comiterea de infracţiuni la Codul Fiscal, contrabandă şi evaziune fiscală / Poliţiştii au confiscat peste 60.000 de ţigarete şi 232 de litri de alcool, fără documente de provenienţă.

În dimineaţa zilei de 27 septembrie, poliţişti ai Biroului de  Investigare a Fraudelor Roman şi Postului de Poliţie Săbăoani, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.)  au efectuat două percheziţii, una la domiciliul lui I. Adrian, de 43 de ani, din Săbăoani, judeţul Neamţ şi cealaltă la sediul magazinului mixt ce aparţine firmei administrate de acesta.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat 22 litri de alcool dublu rafinat fabricat şi îmbuteliat în Ucraina, fără banderole de marcaj, 110 litri de rom, fabricat în România, neetichetat şi fără banderole de marcaj şi 40 litri de vodcă fabricată în România, de asemenea neetichetată şi fără banderole de marcaj.

Pentru întreaga cantitate de alcool I. Adrian nu deţinea documente de proveninţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, de către Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Neamţ. Cei 172 de litri de alcool au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au mai depistat 60 litri de coniac cu banderole de marcaj româneşti, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 500 de lei, iar alcoolul a fost ridicat în vederea confiscării. 

De asemenea, poliţiştii au depistat şi 61.760 de ţigarete de proveninţă Republica Moldova şi Ucraina, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializare de ţigarete, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de bucăţi,  ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile şi colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea, desfacerea şi vânzarea de bunuri sau mărfuri plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea sunt din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. 

Astăzi, suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

10.000 pachete  cu ţigarete  de contrabandă,  confiscate de inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră din Mehedinţi

 În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, inspectorii vamali din Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Mehedinţi şi politiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au reţinut în vederea confiscării peste 10.000 de pachete cu ţigarete, care erau transportate cu autoturismele personale de către doi cetăţeni din judeţul Caraş Severin.
 Cei doi conducători auto s-au ales cu dosare penale, iar autoturismele şi ţigaretele, în valoare de aproximativ 20.000 euro, au fost indisponibilizate în vederea confiscării. 

În urma unor acţiuni informativ-operative şi de monitorizare, ce s-au derulat pe parcursul a două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul compartimentului CIT, aprţinând

Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, au stabilit că în ziua de 27.09.2010 două persoane din localitatea Oraviţa  urmau să efectueze un transport ilegal  de ţigarete pe ruta Băile Herculane - Turnu Severin – Filiaşi – Craiova.
 Pentru prinderea în flagrant a celor două persoane, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat în ziua de 27.09.2010 mai multe acţiuni informativ-operative pe raza localităţilor Orşova şi Turnu Severin.

 Astfel, după o supraveghere de aproximativ 30 de minute, poliţiştii de frontieră au observat că cele două autoturisme suspecte au intrat în localitatea Gura Văii şi s-au deplasat către municipiul Turnu Severin. S-a trecut la urmărirea acestora de către un echipaj al poliţiştilor de frontieră din cadrul Compartimentul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, concomitent cu organizarea unui filtru la intrarea în municipiul Turnu Severin.

La intrarea în municipiul Turnu Severin, unul din conducătorii celor două autoturisme suspecte au încercat să forţeze filtrul organizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni,  însă a fost reţinut şi imobilizat în scurt timp de luptătorii din cadrul Grupei de Sprijin Operativ.
În vederea efectuării controlului mijloacelor de transport a fost solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Mehedinţi.

Efectuând controlul autoturismelor mărcile „BMW” şi „Opel”, conduse de cetăţenii P. P., în vârstă de 26 de ani şi C. M., în vârstă de 28 de ani, ambii din localitatea Oraviţa, inspectorii vamali au descoperit în interiorul acestora cantitatea de 10.061 pachete cu ţigări mărcile „Fast”, „Viceroy”, „Bond” şi „Ashima”, netimbrate sau cu timbru din Serbia.
 Cele două persoane au declarat că au cumpărat ţigaretele din vestul ţării, cu suma de 9.000 euro, cu scopul de a le comercializa în judeţul Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor, aceştia urmau să obţină un „beneficiu” în valoare de 3.000 euro.

 Împotriva cetăţenilor implicaţi s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de: colectare, deţinere, producere, transport, depozitare, predare, desfacere şi vânzarea bunurilor, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate savârşirii contrabandei, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10000 de ţigarete şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 Întreaga cantitate de ţigarete şi cele două autoturisme au fost reţinute în vederea  confiscării de inspectorii vamali.
 Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi cetăţeni implicaţi riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între unu şi patru ani.

domeniu: 
categorie: