Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

agenda@mail.dnttm.ro

1762 de persoane condamnate în Timiş în 2002

Majoritatea celor trimişi după gratii sunt persoane fără ocupaţie Peste 15 500 de dosare au trecut prin mâinile judecătorilor de la Tribunalul Timiş în cursul anului trecut, iar dintre acestea, 13 321 sunt cauze noi, înregistrate în 2002. Practic, pe un judecător au fost rulate 938 de cauze. Operativitatea în soluţionarea cauzelor este ridicată, depăşind 90 la sută, dar este în scădere faţă de 2001. Judecătorii timişeni au condamnat anul trecut 1762 de persoane.

Acţiune ca-n filme a 'mascaţilor' de la DPIR

Un individ a fost prins pe stradă cu un kilogram de mercur Acţiune spectaculoasă a Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, ieri, la orele prânzului, la intersecţia străzilor Porumbescu şi Odobescu din Timişoara. În urma unor informaţii specifice, oamenii legii l-au surprins în flagrant pe Petru Sima, de 26 de ani, din Gelu, judeţul Timiş, având asupra s-a o sticluţă cu aproximativ un kilogram de mercur. Toată intervenţia s-a desfăşurat ca la carte.

Deschis despre rezultate bune, dar şi despre sancţiuni

Doi destituiţi şi şapte retrogradaţi în funcţie la Poliţia de Frontieră timişeană La început de an se poate face, în fiecare domeniu, un bilanţ. Potrivit celor aflate de la comisarul Viorel Alexe, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Timiş al Poliţiei de Frontieră, în privinţa personalului unităţii, gradul de încadrare a fost la data de 1 ianuarie anul acesta de numai 71,6% din necesar! Anul trecut a fost destul de „învolburat“, cu schimbări de şefi.

Traficul a crescut spectaculos prin PPF Cenad

La nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş a fost făcut un studiu privind valorile comparative ale traficului prin Punctul de trecere a frontierei Cenad în primele şapte zile ale lui 2002 comparativ cu perioada similară a acestui an. Amănunte în acest sens am primit de la comisarul Viorel Alexe. Dacă la începutul anului trecut era, vă amintiţi, „valul“ de după ridicarea vizelor, în acest an, intervalul are ca particularitate introducerea programul extins, de 24 de ore.

Antrenorul Iosif Rotariu a părăsit sala de operaţie după cinci ore

Secundul lui Iordănescu, Iosif Rotariu, a fost operat ieri pe creier de o echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean nr. 1 din Timişoara. Iosif a ajuns dis de dimineaţă la spital, fiind preluat de medicii de la Clinica ATI, acolo unde, de altfel, a şi fost „cazat“ imediat după operaţie, în rezerva 249. După clasicul „tuns zero“, Roti a fost preluat de dr. Cristina Brânzeu, medic primar anestezist, cea care s-a ocupat în primă instanţă de fostul internaţional. Acesta a intrat pe propriile picioare în blocul operator în jurul orei 9.

Şi-a strâns de gât fetiţa pe care de abia o născuse

Rodica Olariu, de 31 de ani, din satul Fădimac, judeţul Timiş, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru pruncucidere. În urma unei relaţii de concubinaj cu Nicolae T. ea a dat naştere la doi copii de opt, respectiv cinci ani, iar în toamna lui 2001 a rămas din nou însărcinată. Anul trecut, în aprilie, ea a fost părăsită de către tatăl copiilor, astfel că a fost nevoită să muncească cu ziua pe la diverşi oameni pentru a asigura familiei sale cele necesare traiului. În 22 mai 2002, Olariu era pe câmp la prăşit porumb împreună cu alţi consăteni.

Poliţia de Frontieră timişeană a reţinut peste 200 de infractori străini

În 2002, Poliţia de Frontieră timişeana nu a permis ieşirea din ţară pe diferite motive – nereguli în documente, lipsa sumelor cerute prin lege şi altele – a 27 000 de persoane. În ambele sensuri au tranzitat graniţa, o spun evidenţele inspectoratului judeţean, 472 000 de persoane, dintre care 300 000 la ieşire, restul la intrare în ţară. Au fost surprinşi 108 români care au vrut să iasă „pe şest“ din ţară şi alţi 80 încercând să revină pe furiş.

Preşedintele Ion Iliescu a devenit membru al comunităţii academice timişorene

Membrii Senatului Universităţii „Politehnica” au decis, în unanimitate, că mai vechiul prieten al acestei instituţii, inginerul, specialistul în hidrotehnică, omul politic complex şi, în prezent, Preşedintele României, Ion Iliescu este personalitatea pe care şi-o doresc în galeria prestigioasă a purtătorilor titlului de 'Doctor Honoris Causa'. Ieri, domnul Ion Iliescu s-a aflat la Timişoara în primul rând pentru a participa la ceremonia de decernare a titlului academic, dar şi pentru un contact cu oamenii Banatului, cu grijile lor, mari şi mici, cu bucuriile şi necazurile lor.

Spitalul de copii din Timisoara a împlinit 100 de ani

Oficialităţile timişorene au fost prezente la aniversarea evenimentului. Casa Adam Müller Guttenbrunn a găzduit ieri o întâlnire a zeci de
personalităţi locale, inclusiv ale lumii medicale timişorene, dornice
să asiste la aniversarea a o sută de ani de la înfiinţarea Spitalului
de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu“. Pentru toţi cei prezenţi,
conducerea actuală a clinicii a reamintit faptul că în 1902
filantropul Antal Sailer a donat municipalităţii suma de treizeci de

Din trăsura de poveste, Moş Nicolae a adus daruri

Trei sute de pachete cu dulciuri au fost împărţite în mai puţin de 15 minute Tradiţia spune că Moş Nicolae coboară din cer pe un cal alb, înaripat, şi împarte din avuţia sa cadouri copiilor cuminţi, de fiecare Ajun al zilei de 6 decembrie, Ziua Sfântului Nicolae. Aşa a coborât seară, călare pe un cal alb, dacă nu din cer, sigur de la Manej, dacă nu înaripat, sigur câştigător al multor competiţii hipice. Antrenorul Laurenţiu ovaci s-a dat peste cap ca şi anul ăsta să-l aducă, în sură trasă de cai, chiar în buricul Timişoarei, încărcat de dulciuri, pe Moş Nicolae.

Găinarul-şef de la Jamu Mare

Fura în ritm de una-două înaripate pe noapte O femeie din Jamu Mare a văzut cum, într-o săptămână, găinile din ogradă îi dispăruseră. În total, 11 galinacee au intrat în pământ în ritm de una, cel mult două pe noapte. Asta da răbdare de... hoţ! Poliţiştii au efectuat investigaţii amănunţite prin comună şi au reuşit să dea de amatorul de copane. Dan Constantin S., de 38 de ani, a avut ce pune în blid o săptămână, ba a mai şi vândut la preţ de dumping vreo şapte înaripate, la 40 000 de lei bucata.

Poliţişti infiltraţi printre călători

Cei de la frontieră au iniţiat o acţiune cu totul specială Comisarul Viorel Alexe ne-a vorbit ieri despre o acţiune desfăşurată de lucrători ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ai Direcţiei de profil din Timişoara: într-un autobuz care efectua o cursă între municipiul nostru şi Pancevo au fost trimişi poliţişti sub acoperire pentru a „monitoriza“ toate mişmaşurile. Nu, nu vă gândiţi că a ieşit ceva „cu mită“, ci cu totul altceva.

Vopsitorul lui Constantinescu arestat din nou

Isaia Faur a găsit acasă gratiile pe care le-a căutat cu lumânarea prin toată ţara Perseverenţa cu care Isaia Faur - cel mai cunoscut protestatar din ultimii ani, cel care i-a „ţintit“ pe toţi, începând cu preşedintele ţării – s-a dat în spectacol la Cluj, Târgu Mureş, Bucureşti şi Timişoara, a avut un final previzibil: a ajuns din nou după gratii. Faur a fost eliberat condiţionat în 18 septembrie din Penitenciarul Timişoara, după o condamnare de un an pentru distrugere (tăiase cablurile televiziunii).

Jandarmii timişoreni au sporit efectivele în preajma şcolilor

Întrebat asupra măsurilor care au fost luate în urma exploziei de miercuri seara de la liceul bucureştean Jean Monet,eveniment care va probabil la regândirea măsurilor de securitate în preajma unităţilor de învăţământ, lt.Marius Anghelescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor timişoreni, ne-a declarat în cursul zilei de ieri: „Am sporit efectivele, de la 60 la 70 de jandarmi angajaţi pe bază de contract. La aceştia se mai adaugă cinci cadre. Mai mulţi nu avem. Cazul s-a prelucrat cu militarii care intră în patrulare în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Hernia a scăpat o femeie în vârstă de la viol

O femeie în vârstă de 76 de ani din Herneacova a reclamat la Poliţie că un ins pe care-l cunoaşte după poreclă - Păcală, ca cel din poveste – a încercat să o siluiască şi a plecat, până la urmă, din casa femeie cu buzunarul plin. Păcală, identificat ulterior ca fiind Iulian Graţian Giurgiu, de 31 de ani, din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, şi-a croit un plan original: a stârnit câinele femeii să latre ca un apucat, gazda a ieşit în curte să vadă ce se întâmplă iar insul s-a furişat în casă, aşteptând-o. De fapt, ei se cunoşteau în urma unor împrejurări prea puţin plăcute pentru amândoi.

'Hoţii şi vardiştii' la Timisoara

Popularul joc, într-o vreme, cunoscut sub numele „hoţii şi vardiştii“, este reeditat în această vreme la Poliţia de Frontieră. Poate unora nu le vine să creadă dar oamenii legii sunt verificaţi de colegi de-ai lor, travestiţi în infractori, în cadrul aşa-numitelor „aplicaţii pentru testarea pregătirii profesionale“. Comisarul Constantin Daminescu, şeful Direcţiei PF Timişoara, ne-a declarat în trimestrul III 2002 au fost organizate nouă asemenea acţiuni în Timiş, 11 în Caraş-Severin şi opt la Mehedinţi.

Înfrăţire între Timişoara şi Treviso

Începute încă din luna decembrie a anului 2001 din iniţiativa consulului onorific al României la Treviso, Mario Moretti Polegato, relaţiile bilaterale dintre administraţiile oraşelor Timişoara şi Treviso vor intra în această lună într-o fază mult mai dezvoltată. În acest sens, în perioada 10-12 noiembrie a.c., o delegaţie a Primăriei Treviso condusă de primarul Giancarlo Gentilini va vizita Timişoara pentru ca, pe baza celor stabilite la întâlnirile precedente, să se stabilească procedurile tehnice necesare în vederea semnării protocolului de înfrăţire între cele două oraşe.

Succes timişorean la Munchen

După ce au participat timp de trei zile la târgul de imobiliare Expo Real de la Munchen, delegaţia Primăriei Municipiului Timişoara a revenit, ieri, acasă marcând prima prezenţă românească la cea mai mare expoziţie de imobiliare din lume. Delegaţia din Timişoara a avut în componenţă pe Gheorghe Ciuhandu, primarul municipiului Timişoara, Radu Radoslav, arhitectul şef al oraşului şi Aura Junie, şeful serviciului Programe şi Strategii.

Avion accidentat la sol

Se 'merge' pe neglijenţă în serviciu la care va adăuga, probabil, infracţiunea de distrugere Evenimentul de miercuri după-amiaza, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, a intrat în vizorul organelor de anchetă. Un Boeing 737 al Companiei Tarom a rămas imobilizat la sol, deşi Timişoara era doar un punct de escală, după ce scara de îmbarcare-debarcare a pasagerilor a îndoit coada avionului.Aparatul efectua cursa Frankfurt-Timişoara-Otopeni. O manevră de retragere şi repoziţionare a scării, la uşa din spate a avionului, efectuată de un angajat, a dus la lovirea aripii din stânga spate.

Sportivă de performanţă la PSD Timiş

Dan Poenaru doreşte echilibru de forţe politice în interes general Prof. Dr. Dan V. Poenaru, preşedintele PSD Timiş a semnat, ieri, cererea de primire în partid a tinerei Larisa Djata, sportiv de performanţă, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Lupte. Aparent nimic deosebit şi totuşi, momentul de ieri, a avut o semnificaţie aparte în contextul în care, ca şi mulţi alţi sportivi de valoare, tânărul talent timişorean traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Formaţiunea de guvernământ îşi sporeşte aderenţii

Şi cu Groza–zece! PSD şi-a mărit grupul politic la Consiliul Local Timişoara Traseul politic post-decembrist al actualului director general al Direcţiei Muncii şi Solidarităţii Sociale Timiş, Radu Groza, a fost, constant, în zona social-democraţiei. Preşedinte al filialei judeţene a PSDR, Groza a făcut pasul spre PD în momentul în care Uniunea Social-Democrată promitea unificarea dintre PSDR şi PD (care n-a mai avut loc). După alegerile din 2000, Groza a fost între puţinii directori din subordinea ministerelor care nu a fost schimbat din funcţie.

Justiţia nedreptăţeşte administraţia?

Viceprimarul timişorean Adrian Orza a declarat, ieri, că va adresa o scrisoare deschisă premierului Adrian Năstase şi va solicita intervenţia Corpului de Control al primului ministru în problema vânzării spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aflate în patrimoniul Primăriei. După scandalul generat de vânzarea spaţiului în care a funcţionat fosta alimentară Unic, o nouă sentinţă judecătorească obligă Primăria Timişoara să vândă un spaţiu comercial de pe B-dul General Dragalina la un preţ de şapte ori mai mic decât cel al pieţei libere.

Infractor arestat pentru detinere de heroina

Inspectorul Cornel Iureş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, ne-a informat că agenţii de ordine de la Secţia 3 de Poliţie l-au depistat, în după-amiaza zilei de 30 septembrie, în zona Pieţii Aurora, pe Geo Mircea Galetaru, în vârstă de 21 de ani, din Becicherecu Mic, care avea în Fordul Sierra înmatriculat cu numărul TM- 06-RLG două seringi cu heroină pregătite pentru injectare şi cinci doze de heroină. Cel în cauză este cunoscut ca şi
consumator şi dealer de stupefiante. El mai are pe rol un

Noul comandant al Brigăzii 18 Mecanizată a preluat comanda

Structurile luptătoare vor avea logistica asigurată de la eşaloanele superioare Promovarea generalului de brigadă Crăciun Leucea pe
funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei „Logistică“ din Statul
Major General a fost însoţită de ordinul „în tandem“, emis de
ministrul apărării naţionale, pentru numirea unui nou
comandant al Brigăzii 18 Mecanizate Teritoriale „Decebal“,
având centrul de comandă la Timişoara, cu valabilitate de la
1 octombrie a.c. Comandantul Corpului IV Armată din Cluj,

Ministerul Dezvoltarii vrea sa bage mana in buzunarul CJT

După ce Ministerul Dezvoltării şi Prognozei, condus de Leonard Cazan, şi-a demonstrat netransparenţa prin amânarea comunicării câştigătorului licitaţiei pentru execuţia Parcului Industrial din Timişoara, proiect adjudecat de judeţ pe fonduri Phare, o altă măsură vine să confirme că Bucureştiul are tendinţa de a pune piedici iniţiativelor din provincie. Proiectul câştigat de Timiş la
Bruxelles nu presupune cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Timiş la
partea de execuţie, obligaţiile contractuale ale acestuia fiind legate de

Timişul este codaş în privinţa proiectelor SAPARD

La Direcţia Agricolă Timiş au fost convocaţi, ieri, reprezentanţii a 15 societăţi, potenţiale beneficiare de finanţări SAPARD pentru îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole. Şapte dintre ele au onorat invitaţie, însă câţiva dintre managerii care au venit au fost foarte surprinşi întrucât fuseseră anunţaţi sec, la telefon, ceva de genul „joi, ora 12, întâlnire la Direcţia Agricolă“ şi bănuiau că e în legătură cu expoziţia „Roadele Toamnei“.

Dosar penal pentru că a desenat zvastica nazistă!

În ultimii ani am constatat că, în oraşul nostru, au apărut pe zidurile caselor ori te miri pe unde simboluri şi lozinci amintind de un trecut sumbru, dar n-am auzit ca vreunul din cei care le-au pictat să fi fost găsit şi tras la răspundere. Că acum lucrurile se mişcă în
această direcţie o dovedeşte dosarul penal ce i-a fost întocmit lui
Ovidiu Ionel Farca, de 24 de ani, din Satchinez, care a fost identificat
de poliţişti ca fiind cel care, în 13 septembrie, a desenat, la intrarea