Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Aglomeraţie la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca(Bz)

La Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca este înghesuială. Pacienţii stau câte doi în pat şi aceasta din cauza numărului mare de internări. În momentul de faţă, numărul bolnavilor îl depăşeşte pe cel al paturilor din secţii, motivul supraaglomerării fiind determinat de revenirea în spital a pacienţilor aflaţi în tratament. Costul foarte mare, de cele mai multe ori, de ordinul milioanelor de lei, duce în multe cazuri la întreruperea tratamentului. În aceste condiţii starea bolnavilor cu probleme psihice se agravează şi se impune internarea lor la scurtă vreme.
La Spitalul de la Săpoca sunt internaţi în momentul de faţă aproximativ şapte sute de bolnavi, iar medicii declară că nu se confruntă cu deficienţe în ceea ce priveşte tratamentul zilnic. Problemele apar după cele şase săptămâni de spitalizare, când bolnavii pleacă acasă, unde starea lor se înrăutăţeşte pe fondul lipsei medicamentelor.
Conform legii, medicaţia pentru bolile psihice este gratuită. Însă, aşa cum se întâmplă şi cu alte reţete gratuite, farmaciile nu pot elibera mereu prescripţii în regim special. De aceea, bolnavii psihic ajung în situaţia de a scoate sume mari din buzunar pentru medicamente, la fel ca restul asiguraţilor. Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicul Nina Mihai declară că de cele mai multe ori angajaţii instituţiei la care lucrează intervin în nume personal pentru rezolvarea cerinţelor venite din partea persoanelor cu probleme psihice, în ideea că în lipsa unui tratament urmat corespunzător pot apărea complicaţii, pacienţii devenind în unele cazuri agresivi.

O altă cauză a supraaglomerării spitalului de la Săpoca este reprezentantă de cazurile sociale. În momentul de faţă, în spital sunt abandonaţi de familii în jur de 40 de bolnavi. Dată fiind situaţia lor medicii nu îi pot arunca în stradă şi le permit să rămână în spital până la identificarea unor soluţii.

domeniu: 
categorie: