Alcool la volan!

Poliţiştii au depistat, în perioada Crăciunului, mai mulţi conducători auto care se aflau la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

SÃLAJ:  Un bărbat, de 37 de ani, din comuna Dragu, judeţul Sălaj, a fost depistat de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.5 Hida, chiar în seara de Crăciun, în timp ce conducea autoturismul pe  DJ 161, prin localitatea Voievodeni, având o îmbibaţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că autoturismul era neînmatriculat şi numerele de înmatriculare erau false.
 Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

În prima zi de Crăciun, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.1 Zalău aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, pe DC 5A, prin localitatea  Badon, l-au depistat pe Ioan M., de 56 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere. 
La testarea cu aparatul alcooltest,  bărbatul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal.

DOLJ: La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 11:30, poliţiştii au fost sesizaţi de către C.Elisa, din Filiaşi, judeţul Dolj, cu privire la faptul că în timp ce conducea un autoturism pe D.E. 70, în direcţia Craiova, la ieşirea din comuna Brădeşti, judeţul Dolj, a fost acroşată de către un autoturism al cărui conducător auto se află sub influenţa alcoolului.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi şi Compartimentul Rutier Filiaşi care l-au identificat pe T.CONSTANTIN, de  44 de ani, din Craiova.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Filiaşi pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 24 decembrie a.c., poliţişti ai Secţiei de Poliţie nr. 14 Rurală Bîrca, judeţul Dolj l-au depistat pe J.IULIAN, de 23 de ani, din Giurgiţa,judeţul Dolj, după ce  a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie de  0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara zilei, 25 decembrie a.c., în jurul orei 19.00 , pe o stradă din Băileşti, R.POMPILIAN, de 44 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un alt autoturism staţionat.
 Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală.

În noaptea de 25 spre 26 decembrie a.c., pe raza comunei Poiana Mare, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală din localitate l-au depistat în trafic pe P.Constantin,  de 27 de ani, din comuna Unirea în timp ce conducea  un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
 Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

În data de 26 decembrie a.c, poliţişti din cadrul Poliţiei Filiaşi aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu l-au depistat pe Ţ.ION, 45 de ani, din oraşul Zărneşti, judeţul Braşov, care, în timp ce conducea un autoturism, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o concentraţie alcoolică de 0.60mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Filiaşi unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celui în cauză i-a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

BOTOŞANI: La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 22.35, a fost depistat în trafic, pe o stradă din oraşul Darabani, un autoturismul condus de A. IULIAN-BOGDAN de 22 de ani, din localitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 

 Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drum public a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

SIBIU: În cursul zilei de ieri, 26 decembrie a.c., în cadrul activităţilor de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Mediaş au oprit pentru control în trafic, pe strada Ighişului din municipiul Mediaş un autoturism condus de către G. Vasile (43 de ani, domiciliat în localitatea Ighişul Nou).
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar  penal  pentru  săvârşirea  infracţiunii  de conducere a unui autoturism pe drumurile publice  având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 ILFOV: La data de 26 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Popeşti-Leordeni, l-au depistat în trafic pe E.L., de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

SUCEAVA: La data de 26 decembrie 2011, pe raza comunei Râşca a fost oprit în trafic un autoturism condus de Ţ.Laurenţiu, din municipiul Fălticeni.
 

Întrucât conducătorul auto prezenta halena alcoolică şi a relatat verbal că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

domeniu: 
categorie: