Alertă din cauza inundaţiilor în spitalele din judeţul Bacău

Toate cadrele medicale ce-şi desfăşoară activitatea în spitalele din Comăneşti, Oneşti şi Moineşti au fost convocate în totalitate la serviciu. Toate unităţile medicale din localitălile aflate în jumătatea de est a judeţului Bacău, zonă puternic afectată în aceste zile de inundaţii au fost aprovizionate cu medicamente iar câteva zeci de paturi au fost eliberate pentru a fi pregătite pentru eventualitatea în care vor exista urgenţe printre persoanele sinstrate. Medicul pneumoftiziolog Laurian Jurcă, director general la Spitalul Comăneşti spune că, în acest moment, în respectiva unitate medicală sunt pregătite 50 de paturi pentru persoanele din zonele evacuate. “Toate cadrele sanitare au fost informate să îşi ţină telefoanele deschise, să facă permanenţa la domiciliu şi să fie pregătite să intervină la orice situaţie de urgenţă ', mai adaugă directorul Spitalului Comăneşti.

La Oneşti, conducerea Spitalului Municipal ţine în permanenţă legătura cu comandamentul de criză şi a dat ordine ca în spital să fie pregătite spaţii şi paturi pentru internarea, la nevoie, a unui număr mare de persoane.

Şi la Moinesti, conducerea spitalului a luat măsuri pentru suplimentarea numărului de paturi şi aprovizionarea cu cantităţi suplimentare de medicamente şi hrană. 'Ţinem legătura permanent cu Consiliul Local şi comandamentul pentru inundaţii. Dacă va fi nevoie vom suplimenta şi numărul de angajaţi. Deocamdată, celor care nu sunt de gardă li s-a atras atenţia că trebuie să răspundă la orice telefon şi să ajungă imediat la spital, dacă este nevoie de ei', declară şi medicul
chirurg Adrian Cotîrleţ, director general la Spitalul Municipal Moineşti.

categorie: