Ambasadorul Indiei doreşte să realizeze câteva filme indiene în România

Excelenţa Sa Ajai Malhotra, ambasadorul Indiei la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat, cu sprijinul autorităţilor române vor putea fi finalizate 4-5 filme de producţie indiană pe an, în diferite oraşe din ţara noastră. Invitat de onoare la Colocviul 'Voci in indianistica din Romania', organizat de Asociatia Culturala Romano-Indiana (RICA), Ajai Malhotra a prezentat pe scurt principalele evenimente culturale ale acestui an organizate cu sprijinul Ambasadei Indiei, insistand asupra primului film indian care s-a turnat in iunie in Romania, la Poiana Brasov.

'Incercam sa apropiem filmul romanesc de cel indian, asa cum dorim sa apropiem si culturile celor doua popoare. Premiera acestui film va fi in decembrie la Bucuresti si pot sa va anunt ca un al doilea film indian va fi realizat in Romania, la Bucuresti si Sighisoara. Speram sa avem posibilitatea sa filmam anual 4-5 filme si, astfel, sa oferim locuri de munca pentru romani', a declarat Ambasadorul Malhotra.

Ajai Malhotra a remarcat buna colaborare intre ambasada Indiei si Presedentia Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Culturii si Cultelor.

Pe de alta parte, presedintele RICA, profesorul George Anca, a multumit inaltului oficial indian pentru sprijinul acordat Asociatiei, aratand ca prin reinfiintarea juridica - in calitate de Organizatie Non Guvernamentala - RICA devine o structura cheie in cunoasterea reciproca a culturilor indiana si romana.

domeniu: 
categorie: 
Autor: