Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Andrei Marga a primit Premiul Herder pe 2005

Premiul Herder pe anul 2005 i-a fost acordat profesorului Andrei Marga, presedintele Consiliului Academic al Universitatii 'Babes-Bolyai', in calitate de 'personalitate care a contribuit exemplar la mentinerea si sporirea mostenirii culturale europene'. Premiul, finantat de Fundatia Alfred Toepfer din Hamburg, consta in 15.000 euro si in dreptul de a numi un bursier pe zece luni la Universitatea Viena, finantat cu 1.000 de euro lunar.

Marga a devenit profesor-doctor in filosofie in 1976. Este autor a numeroase studii de filosofie contemporana, teoria rationalitatii, teoria filosofiei si a argumentarii, teoria unificarii europene si a reformei academice. Intre 1997 si 2000 a fost ministru al Educatiei Nationale.

Printre romanii care au mai primit acest premiu, destinat personalitatilor culturale din Europa de Est, se numara Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Ana Blandiana, Mircea Dinescu, Razvan Theodorescu si altii.

domeniu: 
categorie: