Angel Tîvăr: La sfârşit de an Guvernul măreşte preţul la carburanţi

Prezentăm mai jos declaraţia de presă a deputatului Angel Tîlvăr cu privire la scumpirea carburanţilor.

Conform Ordonanţei de Guvern privind modificarea Codului Fiscal adopatată de Executiv, în 2012 acciza la motorină se va majora cu 4,4% ceea ce ar însemna o majorare a preţului motorinei cu 9 bani pe litru. 

În 2010 carburanţii s-au scumpit în Romînia cu 30%, din aprilie 2011 şi pînă în septembrie 2011 preţul petrolului s-a ieftinit cu 30% însă preţul carburanţilor a continuat să crească, romînii ocupînd ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte cantitatea de carburanţi pe care o pot cumpăra cu un salariu mediu pe economie.

Scumpirea carburanţilor şi în consecinţă scumpirea unor produse de baza în 2012 este cadoul făcut de PDL la sfîrşitul anului. După ce preţul la carburanţi a fost mărit în mod nejustificat în decursul ultimilor doi ani şi după ce însuşi reprezentanţi ai guvernului au recunoscut acest fapt, Ordonanţa de guvern care prevede şi mărirea accizei la motorină vine ca o nouă confirmare a faptului că singura intenţie a pedeliştilor este aceea de a duce populaţia într-o sărăcie lucie.
Angel Tîlvăr,
Deputat PSD de Vrancea
domeniu: