Aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea 'Informaţiei Bucureştiului'

Pe 27 iulie 2003, 'Informaţia Bucureştiului', cel mai popular ziar al perioadei comuniste, ar fi împlinit 50 de ani. 'Informaţia Bucureştiului' a fost lansată pe 27 iulie 1953, preluând din mers o parte din echipa ziarului 'Universul', cel care dominase presa românească aproape jumătate de veac.

Noul ziar s-a plasat, în buna tradiţie interbelică, la prânz, el devenind pe parcursul său un veritabil fenomen. Spre deosebire de alte publicaţii ale vremii, 'Informaţia Bucureştiului' a avut şansa de a i se lăsa o oarecare libertate, nefiind încărcat cu balastul ideologic specific publicaţiilor vremii.

De-a lungul existenţei sale ziarul a constituit un veritabil reper social, cultural şi sportiv, în paginile sale semnând multe dintre personalităţile autentice ale perioadei.

Aşa cum a apărut, 'Informaţia Bucureştiului' a ieşit brusc din peisaj, în 22 decembrie 1989, sub lovitura dată de revoluţie cutumelor ideologice comuniste.

Avea să-i ia locul, a doua zi, 'Libertatea' - primul ziar liber al Revoluţiei Române - realizat de o parte a colectivului redacţional al 'Informaţiei', cu logistica şi cu o parte din îndreptăţirea publică a acestuia.

Câţiva dintre veteranii 'Informaţiei Bucureştiului' au sunat 'strângerea', pentru o aducere aminte asupra unei importante etape a presei româneşti, marţi, 2 septembrie, ora 18.00, la Clubul - Bazin - Restaurant din bd. Uverturii.
Persoană de legătură - Augustin Sandu, tel. 772 67 32.

domeniu: 
categorie: