Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

ANRC supune spre consultare publică planul de acţiuni pentru anul 2005

Marti, 28 decembrie 2004, ANRC a supus consultarii publice planul de actiuni al Autoritatii pentru anul 2005. In acest mod, ANRC intentioneaza sa ofere industriei un maxim de transparenta si predictibilitate in ceea ce priveste propria activitate si evolutia cadrului de reglementare in urmatoarele 12 luni. In anul 2005, ANRC va monitoriza pietele relevante specifice cu amanuntul si va impune o serie de obligatii furnizorilor cu putere semnificativa de pe aceste piete. In ceea ce priveste pietele relevante specifice de gros, regimul accesului si interconectarii va fi completat si dezvoltat, in paralel cu monitorizarea respectarii obligatiilor impuse de ANRC furnizorilor cu putere semnificativa pe pietele relevante de gros.

De asemenea, ANRC se va concentra asupra fundamentarii tarifelor in functie de costuri, va stabili tarifele de interconectare pe baza modelelor LRIC de calculatie a costurilor si va monitoriza procesul de implementare a regimului accesului si interconectarii in vederea derularii cat mai eficiente a acestuia. ANRC va implementa specificatiile din planul de management al spectrului de frecvente al buclei locale si al subbuclei locale pentru asigurarea accesului neconditionat la bucla locala.

Procesul de implementare a serviciului universal in domeniul comunicatiilor electronice va continua cu instalarea de telecentre si telefoane publice cu plata. ANRC va monitoriza indeplinirea obligatiilor impuse furnizorilor de serviciu universal, aplicand sanctiuni in cazul in care furnizorii nu isi indeplinesc obligatiile impuse. De asemenea, ANRC va reevalua obligatiile privind serviciul universal impuse furnizorilor desemnati si va desemna noi furnizori de serviciu universal in vederea indeplinirii obiectivelor din Documentul de politica si strategie privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice, aprobat prin Ordinul ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei nr.184/2004.

In domeniul resurselor de numerotatie, ANRC isi propune sa consulte industria de comunicatii cu privire la actualizarea Planului National de Numerotatie. ANRC va avea in vedere si operationalizarea procedurii de preselectare a transportatorului si va demara procesul de implementare a portabilitatii numerelor.

Pentru a mentine un mediu concurential pe piata serviciilor postale, in anul 2005, ANRC va continua monitorizarea indeplinirii obligatiilor impuse furnizorului de serviciu universal si va impune, daca este cazul, masuri specifice de reglementare.

Planul detaliat de actiuni al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRC, la adresa http://www.anrc.ro/ro/proiecteANRC.htm, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatiile pana la 27 ianuarie 2005. Acestea pot fi expediate pe adresa sediului central al ANRC: B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, sau pot fi depuse direct la registratura ANRC precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Totodata, observatiile pot fi transmise prin fax la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrc.ro.

domeniu: 
categorie: