Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Apa Nova va investi circa 45 milioane de euro, în 2004

Apa Nova are un program de investiţii pentru 2004 de peste 21 milioane euro, la care se adaugă alte aproape 23 milioane euro, investiţii la staţia de tratare a apei de la Crivina, a declarat miercuri directorul general al societăţii Apa Nova, Andreas Baude. Directorul general de la Apa Nova a ţinut să precizeze că investiţiile vor fi făcute fie exclusiv din fondurile proprii Apa Nova, cu excepţia celor de la staţia de tratare Crivina, unde banii provin dintr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

La staţia de tratare de la Roşu, care asigură necesarul de apă potabilă pentru jumătate dintre locuitorii Capitalei, se vor investi, în 2004, peste 73 miliarde lei (aproximativ 1,8 milioane Euro), după ce în 2003 au fost investiţi peste 160 miliarde lei (patru milioane euro), pentru debitmetre apă brută, o nouă instalaţie de sulfat de aluminiu şi de var, reabilitarea filtrării, o nouă instalaţie de pre-oxidare, reabilitarea staţiei de clor, etc.

Prevăzută pentru a furniza 520.000 metri cubi pe zi, uzina de la Roşu este încă solicitată peste capacitatea sa nominală cu 13 la sută, producţia sa medie anuală apropiindu-se de 590.000 metri cubi/zi. În 1999-2000, această suprasarcină era de 40 la sută, scăderea datorându-se modernizării instalaţiilor, reducerii pierderilor din reţele şi scăderii volumelor de apă vândute. În acest an, lucrările de reabilitare a staţiei de tratare Roşu vizează ameliorarea calităţii apei distribuite consumatorilor şi protejarea resurselor de apă.

Programul de investiţii realizat de Apa Nova în 2003, mai mult de 1.000 miliarde lei, este cel mai important de la preluarea concesiunii sistemelor de apă şi de canalizare din capitală. Din suma investită în 2003, exceptând Crivina, mai mult de 80 la sută (797 miliarde lei) reprezintă investiţii în domeniul public al Municipiului Bucureşti, restul fiind investiţii pentru mijloacele de exploatare ale Apa Nova Bucureşti.

Pentru anul 2004, directorul Apa Nova estimează o cifră de afaceri de de circa 60 milioane euro. În prima jumătate a anului 2004, cantitatea de apă vândută de Apa Nova a fost de 190 milioane de metru cubi, cantitate care a depăşit estimările iniţiale de 185 milioane de metri cubi de apă.

domeniu: 
categorie: 
Autor: