Aproape 100 de străini au comis infracţiuni în România

Serviciul pentru Străini al judeţului Timiş a contabilizat infracţiunile comise de cetăţeni din alte ţări pe teritoriul României, transmite corespondentul AMOS News. În anul 2007, cadrele Serviciului pentru Străini al Judeţului Timiş, au sancţionat contravenţional 80 străini care au şi intrat în legalitate, întrucât îşi justificau şederea în România. Alţi aproape 240 de străini au fost trimişi înapoi în ţările lor de baştină, iar opt au fost luaţi în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. Nouă persoane au fost chiar escortate până la frontieră.

"Serviciul nostru a eliberat, la cerere, decizii de returnare de pe teritoriului României pentru 153 de cetăţeni sârbi. Aceştia au intrat ilegal în România şi au solicitat azil, iar ulterior au renunţat la procedura de azil întrucât doreau să se întoarcă în Serbia", a precizat Florin Huluţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

În privinţa infracţiunilor, Huluţă a precizat că 92 străini au comis pe teritoriul ţării noastre 173 infracţiuni, majoritatea fiind treceri frauduloase a frontierei (59); complicitate la fals material în înscrisuri oficiale (26); uz de fals (24); fals privind identitatea (17); trafic de stupefiante, trafic de persoane, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (câte 2).

Cei mai mulţi străini care au comis aceste fapte provin din Republica Moldova, urmaţi fiind de cetăţenii germani şi turci. În urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul acestui an, au fost aplicate peste 180 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 71.300 lei.

De mâine, 1 ianuarie 2008, cererile de eliberare a autorizaţiilor de muncă pentru cetăţeni străini se depun la sediul Serviciului pentru Străini al Judeţului Timiş din Timişoara, str. Andrei Mocioni nr. 8-10. Serviciul va avea competenţa teritorială de primire şi soluţionare a cererilor de eliberare a autorizaţiilor de muncă pentru judeţele: Timiş, Arad şi Caraş Severin.

domeniu: 
categorie: 
Autor: