Aproape jumătate din elevii reşiţeni au picat la testarea examenului de capacitate

Legat de această situaţie, inspectorul şef al ISJ Caraş Severin, Dan Grindeanu a spus că rezultatul examenului nu sunt mulţumitoare.

Dacă testarea naţională, fostul examen de capacitate ar avea loc astăzi, peste 49 % dintre elevii claselor a VIII –a ar pica examenul.
La simularea examenului care a avut loc sâmbăta trecută, 51,7 % dintre elevii participanţi au luat notă de absolvire. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Limba si Literatura Română unde doar 46 5 dintre candidaţi au luat note de trecere -şi acelea foarte mici şi la Geografie unde procentul de promovabilitate a fost şi mai mic, de numai 39%.
Dintre colegii lor mai mari din clasa a XII –a care au susţinut un examen test la bacalaureat, au trecut doare 41,9 %. Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii grupurilor şcolare din judeţ unde promovabilitatea a fost de doar 27 de procente.
La bacalaureat, cele mai mici rezultate au fost obţinute la fizică – 15%, Limba latină- 26%, Biologia- 29%, Matematica- 44 % li Psihologia- 45%.
Legat de această situaţie, inspectorul şef al ISJ Caraş Severin, Dan Grindeanu a spus că rezultatul examenului nu sunt mulţumitoare şi nu reflectă eforturile depuse de instituţia şcolară, o cauză fiind gradul scăzut de seriozitate pe care elevi l-au acordat examenului.

domeniu: 
categorie: