Arad: Investiţie de un milion euro într-o staţie de epurare la Ineu

În oraşul arădean Ineu a fost inaugurată, miercuri, noua staţie de epurare care deserveşte 3.500 de locuitori, urmând ca în final să deservească tot oraşul, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Este vorba de o investiţie de peste 1 milion de euro, realizată în proporţie de 90 la sută din fonduri Phare, staţia de epurare a oraşului Ineu fiind cea mai modernă din judeţul Arad şi conformă cu normele europene în domeniu.

Tot miercuri, autorităţile locale din Ineu au semnat şi un contract pentru realizarea unui sistem durabil şi eficient de canalizare, care să deservească o zonă întreagă a orasului, compatibil tehnic şi tehnologic cu reţeaua regională.

Noua investiţie este formată dintr-un sistem de colectare şi transport a apelor uzate menajere, cu o lungime totală de 10,9 kilometri, şi două staţii de pompare. „Prin această investiţie, canalizarea în oraşul Ineu este rezolvată în proportie de 60 la sută din fonduri europene”, a declarat Nicolae Mehelean, primarul oraşului Ineu.

Prezent la inaugurarea staţiei de epurare a oraşului şi la semnarea contractului pentru lucrările de canalizare a fost şi Nicolae Iotcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. „Introducerea canalizării înseamnă condiţii mai bune de viaţă pentru cei 3.500 de locuitori. Este bine şi pentru locuitori, dar şi pentru oraş şi judeţ, pentru că demararea lucrărilor de introducere a canalizării înseamnă, efectiv, intrarea banilor europeni în economia noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

domeniu: 
categorie: 
Autor: