ARCA lucrează la filmul de cinematografie 'Helen - Cât de departe ai merge'

Filmul, care îşi propune să fie cel mai mare proiect cinematografic românesc al ultimilor douăzeci de ani, prezintă eforturile membrilor echipei ARCA pe drumul zborului spre cosmos. Ei lupta zece ani împotriva indiferenţei şi a disperării, cu ajutorul prieteniei, a sacrificiului şi a dragostei.

Un film realizat de ei insisi despre viata lor, in care actorii si personajele sunt aceiasi, un film realizat cu un curaj nebunesc, fara limite, asa cum i-a caracterizat intotdeauna, un film despre adevarul din spatele programelor ARCA.

"În 2009 mi-am dat seama că cei de la ARCA au o poveste de împărtăşit. Timp de zece ani am făcut eforturi supraomeneşti pe calea spre spaţiul cosmic, iar povestea noastră nu a ajuns niciodată cu adevărat la public. De ce am intrat în această aventură, a fost uşor, a fost greu, dacă a fost greu, cât a fost de greu şi de ce? Am trăit împreună cu colegii mei de la ARCA, 10 ani atât de intenşi, încât echivalează cu o viaţă întreagă. Şi atunci mi-am spus, la ce bun sa traiesti o viata, daca nu ti-o poti povesti? Am format un departament de media la ARCA şi am detaşat câţiva colegi de la tehnic să se ocupe de proiect. Le-am spus, nici mai mult nici mai puţin: de astăzi tu eşti regizor, tu eşti operator, de astăzi tu eşti inginer de sunet, etc. Aveţi o lună de zile la dispoziţie să învăţaţi tot ce se poate despre cinematografie. Şi au făcut-o" a declarat Dumitru Popescu, Preşedinte ARCA.

Producţia va fi difuzată în sălile de cinema începând cu 8.8.2012.

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) este o organizaţie non-guvernamentală, care doreşte să câştige competiţia de 30 milioane $, Google Lunar X Prize şi să lanseze în cosmos prima rachetă românească, capabilă să transporte un cosmonaut.
Programele dezvoltate la ARCA sunt:
- Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, din materiale compozite, re utilizabil, care a fost lansată cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de pe ţărmul Mării Negre.
- Sistemul Stabilo care a executat două zboruri până în prezent. Misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă şi Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 m, deasupra Mării Negre.
- Racheta suborbitală Helen, demonstrator tehnologic pentru competiţia Google Lunar X Prize. Zborul de test pentru Helen a fost amânat de două ori, în 2009 (Misiunea 3) şi 2010 (Misiunea 4), din cauza dificultăţilor întâmpinate în lansarea balonului purtător. Pentru a testa avionica rachetei Helen, ARCA a lansat de la Sânpetru, la începutul anului 2010, Misiunea 5, la altitudinea de 5000 m.  Lansarea, cu succes, a primei rachete spaţiale româneşti, Helen 2, a avut loc la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre, în cadrul Misiunii 4B şi a atins altitudinea de 40 km.
- Haas este o rachetă spaţială în trei trepte pentru competiţia de 30 milioane $  Google Lunar X Prize. Principalul obiectiv al programului este lansarea sondei lunare European Lunar Explorer şi câştigarea competiţiei.
- Pentru transportul rachetei Haas la altitudinea de lansarea, ARCA dezvoltă avionul supersonic de transport IAR-111. Acesta va deveni primul avion supersonic românesc şi va fi utilizat şi pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spaţial.

domeniu: 
categorie: