Argeş: Cornel Penescu rămâne în arest

Deşi în cursul zilei de ieri, familia lui Cornel Penescu a depus la CEC suma de 2 miliarde de lei vechi reprezentând contravaloarea cauţiunii fixate de instanţă pentru eliberarea patronului FC Argeş, Tribunalul a decis în urmă cu câteva minute să nu-l elibereze pe patronul piteştean, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). În ceea ce-l priveşze pe Liviu Făcăleaţă, directorul general al PIC, avocaţii acestuia au retras în ultimul moment cererea de eliberare pe cauţiune. În tot acest timp, cladirea în care-şi desfăşoară activitatea televiziunea Argeş TV şi cotidianul TOP care aparţin finanţatorului FC Argeş este înconjurată de procurori DNA şi poliţişti.

Procurorii au confiscat mai multe unităţi de calculator, precum şi toate agendele ziariştilor şi, de asemenea, au confiscat unităţile de calculator de la tipografia firmei PIC. Din această cauză, numărul de mâine al ziarului TOP nu va mai putea să apară şi nu vor mai putea fi tipărite mai multe ziare săptămânale care ar fi trebuit să apară mâine şi poimâine. Mandatul de percheziţie a fost obţinut în cursul zilei de ieri şi este valabil pe o perioadă de trei zile.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile la Piteşti constituie o premieră negativă pentru presa şi justiţia din România, şi asta cu atât mai mult cu cât întreaga acţiune a procurorilor care a început în această dimineaţă la ora 7.00 a fost transmisă în direct de postul local Argeş TV.

Jurnaliştii ziarului şi televiziunii lui Penescu sunt cu atât mai bulversaţi cu cât, spun ei, în unităţile şi agendele care le-au fost confiscate se găsesc doar informaţii de interes public, şi în nici un caz informaţii de altă natură. În aceste momente preşedintele firmei care administrează ziarul şi televiziunea înceară să-l convingă pe procurorul DNA de faptul că activitatea ziarului şi a televiziunii sunt legale şi că în nici un caz nu ascund eventuale probe în ancheta Penescu.

Jurnaliştii consideră că prin ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă aici se încalcă dreptul de a-şi exercita meseria, libertatea de opinie şi mai mult, reputaţia profesională, pentru că cei mai mulţi sunt vechi în breaslă. În cursul după amiezii, preşedintele trustului de presă şi avocatul presei vor organiza o conferinţă de presă extraordinară pe marginea acestei situaţii. Potrivit ultimilor zvonuri, jurnaliştii vor fi chemaţi pentru a da declaraţii.

domeniu: 
categorie: 
Autor: