Arhiepiscopia Sucevei pusă în posesie cu cele 90.000 de hectare de pădure

Procesul de punere în posesie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor cu cele 90 000 de hectare de pădure cu care a fost împroprietărită prin OUG 100/2004 dată de fostul Guvern a fost finalizat, a anunţat miercuri directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Popescu.
El a declarat că o parte dintre procesele verbale de predare primire între Direcţia Silvică şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au fost semnate miercuri restul urmînd a fi parafate joi.

El a precizat că, de luni, DS Suceava începe acţiunea de predare spre administrare Direcţiei Fondului Forestier Bisericesc RA (DFFB) Suceava, şi cele 16 000 de hectare de pădure aparţinînd protopopiatelor din judeţ.

Cele 90 000 de ha de terenuri forestiere cu care Biserica din Bucovina este împroprietărită se regăsesc integral pe suprafaţa fostului Fond Religionar Ortodox din Bucovina şi se află pe raza unui număr de 11 ocoale silvice în zonele Dorna Candreni, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorîta, Moldoviţa, Tomnatic, Stulpicani, Putna, Solca şi Vama.

Totodată, DFFB Suceava va administra şi cele 16 000 de hectare de pădure primite de unităţile de cult ortodox din judeţul Suceava în baza Legii fondului funciar.

categorie: