Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Arnold Schwarzenegger a încălcat legea

Un judecător a decis că guvernatorul Arnold Schwarzenegger a încălcat legea referitoare la finanţarea campaniilor electorale, folosind 4,5 milioane de dolari provenite dintr-un împrumut bancar pentru a acoperi costurile ultimelor zile de campanie, relatează ediţia o­nline a New York Times. Judecătorul Loren McMaster din cadrul Curţii Superioare din Sacramento, a declarat că împrumutul bancar a reprezentat o încălcare a prevederii 34, care interzice împrumuturile persoanale care depăşesc 100.000 de dolari, folosite de candidaţi pentru finanţarea campaniilor. Judecătorul a emis un ordin prin care guvernatorului i se interzice să strîngă bani pentru a plăti împrumutul şi i-a ordonat să depună, într-un cont aflat sub supraveghere, toţi banii colectaţi pînă în prezent, în acest scop.

Potrivit judecătorului, Schwarzenegger a împrumutat suma de la City National Bank din Beverly Hills şi a utilizat banii pentru a finanţa ultimele zile ale campaniei.
McMaster a declarat că un astfel de procedeu nu le permite alegătorilor să fie informaţi cu privire la finanţarea campaniei unui candidat.

Avocatul pentru campania lui Schwarzenegger, Coleen McAndrews, a afirmat că aceasta s-a bazat pe o interpretare a prevederilor referitoare la împrumuturi, din cadrul legislaţiei finanţării, emisă de California Fair Political Practices Commission, în 2002, dar judecătorul a decis că interpretarea a fost eronată.
Colaboratori ai guvernatorului republican au declarat că acesta va achita probabil împrumutul din propriul cont bancar.

domeniu: 
categorie: