Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Aspecte privind dezbaterea în Parlament a moţiunii 'Mafia sufocã România'

Plenul reunit al celor douã Camere ale Parlamentului a dezbatut, luni, 31 martie, motiunea de cenzurã 'Mafia sufocã România' initiatã de PRM, PNL si PD, în urma asumãrii rãspunderii Guvernului pe legea anticoruptie. La sedinta condusa de presedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, participã 394 dintre cei 483 de parlamentari. In plus, la intrunirea de plen au asistat, din lojele rezervate vizitatorilor, ambasadorul SUA, Michael Guest si ex-liderul taranist Vasile Lupu. Sedinta a inceput cu o intarziere de peste o jumatate de ora. Sedinta a început cu prezentarea textului motiunii, de cãtre liderul deputaþilor PRM, Lucian Bolcas. In sedinta de joi, documentul fusese, deja, cicit, de catre presedintele PRM, Corneliu Vadum Tudor. In esenta, motiunea acuza neconstitutionalitatea demersului Guvernului de a-si asuma raspunderea pe un pachet legislativ, precum si lipsa de eficienta a acestui act normativ. In plus, in motiune se face trimitere la banuielile de cioruptie care planeaza asupra unor lideri PSD.

In replica la acuzatiile Opozitiei, premierul Adrian Nastase a declarat, in fata celor doua Camere reunite ale Parlamentului, ca motiunea de cenzurã a fost depusã de partidele ale cãror membri sînt afectati, de prevederile Legii anticoruptie. Nastase a caracterizat partidele care au semnat motiunea de cenzura - Partidul România Mare, Partidul Democrat si Partidul Naþional Liberal - drept 'o tripleta parlamentara gen CDR-2003'. Nastase a mai afirmat ca acestea au fost deranjate de continutul legii, deoarece actul normativ îi afecteaza în mod direct pe unii dintre membrii lor.

'În fapt, suntem în fata unei coalitii bizare, în fruntea careia a fost instalat senatorul Corneliu Vadim Tudor în locul lui Ion Diaconescu, coalitie pe care putini oameni politici ar fi considerat-o posibila si pe care cei mai multi nu o înteleg', a spus Nastase.

El a adaugat ca, în realitate, semnatarii motiunii nu doresc o reglementare care sa înaspreasca masurile de prevenire si de combatere a coruptiei, ci intentioneaza sa continue 'jaful' din perioada guvernarii anterioare.

În privinta motiunii propriu-zise, premierul a spus ca aceasta 'abunda în formulari generale, demagogice, inexacte si calomnioase, fara nici o sustinere reala, avînd ca scop inducerea în eroare a opiniei publice în legatura cu adevãrata desfasurare a actului de guvernare'.

Adrian Nastase a facut referire si la afacerile controversate ale fostei Puteri. 'La Parchetul de pe laga Curtea Suprema de Justitie se afla, in stare avansata de cercetare, dosare privind coruptia la SAFI- INVEST, SUNOIL, Directia Silvica Suceava, PREMUR Targu Mures, Directia de Sanatate Publica Piatra Neamt, FNI, PETROMIN, Suplacu de Barcau, Romtelecom, Bancorex, Electronica si altele, a caror finalizare va lamuri cine sunt vinovati de grave acte de coruptie, cu consecinte negative asupra economiei nationale si cetatenilor tarii',a spus primul- ministru.

domeniu: 
categorie: