Atentat soldat cu victime în Lahore

Aproximativ 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unui atentat cu bombă care a avut loc la o secţie de poliţie din oraşul Lahore, din estul Pakistanului. Conform poliţiei, atacul de astăzi s-a soldat cu peste 200 de răniţi.

Martorii au relatat că autorii atentatului, aflaţi într-un vehicul, au lovit o barieră, au coborât din maşină, au început să tragă şi au detonat bomba.

Sajjad Ahmed Bhutta, un înalt oficial din Lahore a declarat: "Un autoturism a apărut, a distrus bariera şi a explodat".

Un fum negru s-a ridicat deasupra oraşului, iar ambulanţele au transportat numărul mare de răniţi la spitale. Doctorii au făcut apel la populaţie, îndemnând cetăţenii să doneze sânge.

Numărul victimelor variază, Raja Riaz, ministru din guvernul local al provinciei Punjab anunţând că au fost ucise 30 de persoane, dar există şi alte estimări, care vorbesc de un număr mai mic al victimelor.

Un poliţist a precizat că se aflau 30-35 de poliţişti în acea secţie în momentul producerii atentatului.

"Clădirea s-a prăbuşit", a declarat acesta. "Eram în spatele secţiei şi mă consider norocos că mai sunt în viaţă", a adăugat supravieţuitorul.

Mai multe surse sugerează că autorii atentatului ar fi urmărit să intre într-o clădire din apropiere, în care se află sediul agenţiei de spionaj a Pakistanului.

domeniu: 
categorie: