Atenţionare de călătorie în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Spania astăzi că vor avea loc două greve, respectiv cea a piloţilor companiei IBERIA şi a lucrătorilor companiei de transporturi feroviare RENFE.

În ceea ce priveşte greva de vineri, 30 decembrie 2011, în sistemul de transport feroviar  RENFE, vor fi afectate mai mult de 100 de trenuri de mare viteză. Cetăţenii români care intenţionează să utilizeze acest mijloc de transport trebuie să se adreseze celei mai apropiate agenţii RENFE fie pentru relocare în alte trenuri, fie pentru a li se pune la dispoziţie mijloace alternative (autocar, avion). Mai multe informaţii sunt disponibile accesând link-ul http://www.renfe.com/viajeros/index.html
Cele două companii naţionale IBERIA şi RENFE au luat măsurile necesare, astfel încât cetăţenii care doresc să călătorească în aceste zile să fie cât mai puţin afectaţi de efectele acestor greve.
În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze în prealabil la operatorii de transport aerian, sau să consulte paginile de internet ale celor două companii.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români să consulte periodic pagina web a instituţiei: www.mae.ro, rubrica Sfaturi de călătorie - Alerte de călătorie, unde se regăsesc informaţii actualizate cu privire la astfel de situaţii.
 
domeniu: 
categorie: