Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Autorităţile judeţului Covasna, în sprijinul persoanelor vârstnice din judeţ

Prefectul Horia Grama a avut recent o întâlnire cu reprezentanţii pensionarilor din judeţul Covasna în cadrul şedinţei Comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice. În atribuţiile acestui comitet intră, printre altele, analiza problemelor cu caracter socio-economic care privesc persoanele vârstnice, precum şi elaborarea de propuneri pentru soluţionarea acestora.

În cadrul şedinţei Comitetului de dialog civic a fost semnat un protocol între Inspectoratul judeţean de Poliţie Covasna şi reprezentanţii pensionarilor din judeţ, în baza căruia se va realiza o relaţie de sprijin şi colaborare între cele două părţi, pentru întărirea climatului de securitate al persoanelor vârstnice, care reprezintă o categorie socială mai vulnerabilă.

Cu acelaşi prilej, pensionarilor le-au fost furnizate informaţii legate de acordarea sprijinului pentru încălzirea locuinţelor în această iarnă şi a fost analizată activitatea Căminului de pensionari din localitatea Hăghig.

Şedinţele Comitetului consultativ de dialog civic pentru pensionari au loc lunar, la convocarea prefectului, iar pe ordinea de zi a următoarei şedinţe figurează următoarele teme - situaţia recorelării pensiilor la nivelul judeţului Covasna, acordarea biletelor de tratament, eliberarea medicamentelor compensate şi decontarea cheltuielilor post-spitalizare pentru pensionari.

Conform H.G. nr 499/2004, din Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice fac parte prefectul, subprefectul, reprezentanţi ai Direcţiei pentru dialog, familie şi solidaritate socială judeţene, ai Casei judeţene de asigurări de sănătate, Casei judeţene de pensii, alţi reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi reprezentanţii organizaţiilor judeţene de pensionari.

domeniu: 
categorie: