Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Avion accidentat la sol

Se 'merge' pe neglijenţă în serviciu la care va adăuga, probabil, infracţiunea de distrugere Evenimentul de miercuri după-amiaza, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, a intrat în vizorul organelor de anchetă. Un Boeing 737 al Companiei Tarom a rămas imobilizat la sol, deşi Timişoara era doar un punct de escală, după ce scara de îmbarcare-debarcare a pasagerilor a îndoit coada avionului.Aparatul efectua cursa Frankfurt-Timişoara-Otopeni. O manevră de retragere şi repoziţionare a scării, la uşa din spate a avionului, efectuată de un angajat, a dus la lovirea aripii din stânga spate. Aparatul a fost declarat inapt pentru zbor. Comisarul şef Avram Bălan, şeful Inspectoratului de Poliţie Transporturi Timişoara, una din instituţiile care se ocupă de acest caz, ne-a comunicat că angajatului respectiv, Florin Grigorescu, i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu: „Asta este sigur, asta se poate proba.“ Cercetarea incidentului cade în sarcina unei comisii mixte, incluzând şi un reprezentant al Poliţiei Transporturi Timişoara. Inspectoratul de Stat pentru Aviaţia Civilă urmează să comunice prejudiciul: „Dacă compania Tarom se constituie parte civilă în acest caz, i se reţinute respectivului angajat şi infracţiunea de distrugere“. Ziariştii care s-au interesat de acest eveniment au întrebat, printre altele, dacă nu cumva manevrantul scării ar fi fost băut. Am fost informaţi că respectivul a fost testat cu fiola dar n-a „ieşit“ nimic. Comisarul-şef Avram Bălan ne-a spus care a fost opinia angajatului în cauză: „Nu a apreciat corect distanţa. Nu înţelege cum s-a putut aşa ceva“. Grigorescu este un angajat vechi deci lipsa de experienţă ar trebui exclusă din cauză. Poliţia a efectuat, la faţa locului, toate cercetările cerute în acest dosar, inclusiv planşe foto cu porţiunea avariată. Parchetul va cântări toate aspectele adunate în acest dosar şi va putea decide apoi trimiterea în judecată a angajatului.

domeniu: 
categorie: